Poryt Alytaus mokyklose bus šilta

Vakar Alytaus miesto savivaldybės administracijos direktorius Feliksas Džiautas, vadovaudamasis Vietos savivaldos ir Šilumos ūkio įstatymais, pasirašė įsakymą „Dėl 2005-2006 metų šildymo sezono pradžios” ir nustatė, kad šildymo sezono pradžia yra spalio 15-oji, šeštadienis.

Orai ir toliau vės

Pasak miesto savivaldybės administracijos Miesto ūkio departamento Miesto ūkio skyriaus vyriausiojo specialisto Vinco Kazakevičiaus, nurodymą pradėti šildyti patalpas savivaldybė gali duoti tuomet, kai tris paras iš eilės vidutinė paros temperatūra nepakyla aukščiau 10 laipsnių šilumos. Pastarąsias tris paras vidutinė paros temperatūra Alytuje svyravo tarp 9,6-9,8 laipsnio šilumos. Meteorologai prognozuoja, kad orai ir toliau vės, o sekmadienį kai kuriuose šalies regionuose jau turėtų iškristi pirmosios šlapios snaigės.
Pernai šildymo sezonas mieste prasidėjo spalio 12 dieną.

Patalpos dar nešildomos

V.Kazakevičiaus teigimu, savivaldybei paskelbus apie šildymo sezono pradžią, sprendimas, kad daugiabutis gyvenamasis namas būtų pradėtas šildyti vėliau (arba šildymas nutrauktas anksčiau – G.V.), negali būti priimtas, jeigu butus ir patalpas nori šildyti bent trečdalis įsiskolinimų šilumos tiekėjams neturinčių namo gyventojų šilumos vartotojų.
Daugiabučio namo gyventojai, norintys pradėti šildymo sezoną, apie savo sprendimą turi pranešti savo gyvenamųjų namų bendrijos pirmininkui ar namo šildymo ir karšto vandens sistemų prižiūrėtojui.
Kaip sakė vyriausiasis specialistas, Alytuje šiluma centralizuotai tiekiama 585 daugiabučiams gyvenamiesiems namams, 40 miesto savivaldybės švietimo įstaigų, kelioms sveikatos priežiūros institucijoms, kitoms įstaigoms ir daugiau kaip šimtui individualių gyvenamųjų namų.
Vakar dienos duomenimis, mieste nebuvo šildomas nė vienas pastatas, kuriam šiluma tiekiama centralizuotai.
Miesto savivaldybės administracijos Švietimo ir socialinių reikalų departamento direktoriaus pareigas laikinai einantis Švietimo skyriaus vedėjas Vytuolis Valūnas užtikrino, kad jau poryt į bendrojo lavinimo mokyklas ir ikimokyklinio ugdymo įstaigas po poilsio dienų grįžę mokiniai ras šiltas patalpas. Vienos jų bus pradėtos šildyti sekmadienio vakarą, kitos – ankstų pirmadienio rytą.
V.Valūnas priminė, kad miesto savivaldybės ugdymo įstaigose įrengtos šilumos tiekimo sistemos šilumą gali reguliuoti. Jeigu atšils, šilumos tiekimas mokykloms gali būti pristabdytas.
Šią savaitę šildymo sezonas prasidėjo tik Kaune ir Alytuje.

Gediminas Vaitekūnas

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.