Apsimetėliams „prekiautojams” daugėja kaltinimų

Rajono Policijos komisariato pareigūnai, prieš savaitę išaiškinę ir sulaikę du rajone siautėjusius „prekiautojus”, vis dar gauna nusiskundimų apie jų padarytus nusikaltimus. Rajono policijos areštinėje paras leidžiantiems keturiasdešimtmečiui Viliui Bučinskui ir trisdešimt trejų metų Arūnui Alijošaičiui kaltinimų daugėja vos ne kasdien. Trečiasis įtariamasis – trisdešimt devynerių metų Rolandas Pinkevičius – tebesislapsto nuo policijos.
Vagystėmis įtariami panevėžiečiai, kaip PB jau rašė, buvo sulaikyti mieste spalio 5-ąją. A.Alijošaitis sulaikytas namuose Algirdo gatvėje, o V.Bučinskas ir R.Pinkevičius aptikti viename Klaipėdos gatvės namo kieme. Tačiau R.Pinkevičius nuo policijos pareigūnų sugebėjo pasprukti. Vagyste įtariami abu panevėžiečiai po dviejų parų buvo atvežti į teismą tolesnei kardomajai priemonei skirti. Teismas A.Alijošaitį leido suimti dviem mėnesiams, o V.Bučinską – 10 parų. Rajono kriminalinės policijos viršininkas Stasys Petraitis neatmeta galimybės, kad suėmimas sulaikytiesiems dar gali būti pratęstas. Tuo tarpu bėglys vis dar ieškomas.

„Prekiavo” aplinkiniuose kaimuose

Trejetas panevėžiečių, važinėdami raudonos spalvos automobiliu „Opel Ascona”, kaimuose užsukdavo pas vyresnio amžiaus žmones ir siūlydavo jiems pirkti senos duonos gyvuliams, cigarečių, spirito. Įtartini vyriškiai apžiūrinėdavo vietos gyventojų kambarius, vertingesnius daiktus išeidami išsinešdavo. Jiems išvykus žmonės pasigesdavo televizorių, pinigų, mobiliųjų telefonų.
Dažniausiai prekeiviais apsimetę vyrai užsukdavo į vyresnio amžiaus žmonių sodybas.

Vogė pinigus ir puodus

Įtariamuosius sulaikius ir jų fotografijas išspausdinus miesto dienraščiuose, į policiją kreipėsi ir daugiau nuo vagių nukentėjusių kaimo gyventojų. Gautas Naujamiesčio seniūnijos Paviešėčių kaime gyvenančios V.O.B. pareiškimas, kad pas ją raudonu automobiliu atvažiavę du nepažįstami vyriškiai siūlė pirkti du butelius degtinės. Vyriškiams išvykus moteris pasigedo ant stalo paliktų 700 litų.

Iš policijai rašytų pareiškimų aiškėja, kad neradę pinigų vagys imdavo netgi aliumininius puodus. Karsakiškio seniūnijos Barsiukų kaime gyvenanti P.R. po „prekeivių” vizito pasigedo dešimties litrų talpos aliumininio bidono ir dviejų aliumininių puodų. 40-ies litrų aliumininio bidono prekeviams išvažiavus iš sodybos kiemo pasigedo ir Karsakiškio seniūnijoje, Vareikių kaime, gyvenanti B.Š. Ir čia du atvykėliai sodybos šeimininkei siūlė pirkti duonos bei cigarečių.

Virginija Sipavičienė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.