Įtariamuosius pasikėsinimu nužudyti brolius leista suimti

Teismas leido suimti antradienį per „Aro” operaciją Panevėžyje sulaikytus įtariamuosius, padėjusius sprogmenį policijai gerai žinomo panevėžiečio automobilyje

Apylinkės teismas vakar leido suimti šią vasarą įvykdytu pasikėsinimu nužudyti gerai miesto policijai žinomą Dainių Kulikauską įtariamus panevėžiečius brolius trisdešimt dvejų metų Mindaugą ir dvidešimt septynerių Tomą Rutkevičius.
Ikiteisminio tyrimo bylą prižiūrintys Apygardos prokurorai teismo prašė broliams skirti kardomąją priemonę – suėmimą – trims mėnesiams. Tačiau teismas, peržiūrėjęs surinktus dokumentus, leido įtariamuosius suimti trumpesniam laikotarpiui: M.Rutkevičių – dviem mėnesiams, T.Rutkevičių – tik dešimčiai parų.
Tik vienas iš įtariamųjų yra teistas. 1997 metų rudenį T.Rutkevičius buvo teisiamas už pasikėsinimą apiplėšti.

Teismas tada jam skyrė laisvės atėmimo bausmę – ketverius metus kalėjimo ir tūkstančio litų baudą. Iš Pravieniškių panevėžietis grįžo 2000-aisiais. Daugiau teistas nebuvo.
Vyresnysis brolis M.Rutkevičius neteistas. Tačiau jam šiemet buvo surašytas administracinės teisės pažeidimo protokolas už smulkų chuliganizmą. Be to, abu broliai mėgo greitai važinėti: jie ne kartą bausti už greičio viršijimą.
Dabar Apygardos prokurorai broliams Rutkevičiams pareiškė įtarimus dėl pasikėsinimo rugpjūčio 11 dieną nužudyti panevėžietį Dainių Kulikauską per plačiai nuskambėjusį įvykį greitkelyje Vilnius – Panevėžys netoli Ukmergės. Apie tai PB jau ne kartą rašė. Tuomet į sostinę važiavęs policijai žinomas 29 metų panevėžietis Dainius Kulikauskas atsitiktinai po savo automobilio BMW sėdyne pastebėjo įtartiną į sprogmenį panašų įtaisą ir pakvietė policijos pareigūnus. Sprogmenį nuėmė ir čia pat vietoje nukenksmino antiteroristinės rinktinės „Aras” kovotojai. Ištyrus jo likučius paaiškėjo, kad sprogmens būta tikro.
Neatmetama galimybė, kad anksčiau nusikalstamai „vyšniukų” grupuotei priklausiusį D.Kulikauską bandė pašalinti kiti nusikaltėliai. Galimas pasikėsinimo priežastis dabar tiria pareigūnai.

Virginija Sipavičienė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.