Kyšis po kyšio

Išplaktas už televizorių Algirdas Brazauskas neatsispyrė dviem maišams cukraus.

Šįkart paėmė iš suvalkiečių

Premjeras A.Brazauskas ir toliau tarsi magnetas traukia kyšius.

Šviežiausias Vyriausybės vadovo grobis – bemaž 100 kilogramų cukraus!

Du didelius maišus cukraus A.Brazauskas savaitgalį paėmė iš Suvalkijos ūkininkų.

Pamokanti istorija su baltarusišku televizoriumi premjero galvoje neužsifiksavo. Parodoje „Belarus expo 2005” paėmęs beveik 2000 litų kainuojantį skystųjų kristalų „Horizont”, premjeras po „Ekstra žinių” publikacijos buvo pasmerktas ir visuomenės, ir teisės specialistų.

Riba – 125 litai

Paskaičiuokime, kiek kainavo A.Brazausko iš Marijampolės parsivežta dovana.

Už lietuviško cukraus kilogramą parduotuvėje mokame apie 3 litus. Vadinasi, paėmęs du maišus po 50 kilogramų, A.Brazauskas sutaupė apie 300 litų.

Gavęs tokį saldų kyšį, premjeras neslėpė pasitenkinimo. Jis net nutarė parodyti savo sveikatą ir jėgą – visiems matant paėmė vieną maišą ant rankų ir pamėtė į orą.

Tokiu atveju, jei priimtų dovanų vertė viršija 1 minimalų gyvenimo lygį (1 MGL – 125 litai), o paslaugų vertė – 5 MGL, valstybinėje tarnyboje dirbantis asmuo privalo per mėnesį tai deklaruoti. Jei dovanos vertė viršija nustatytą sumą, ji laikoma valstybės ar savivaldybės nuosavybe.

Kazimirai – perpus mažiau

Suvalkijos sostinėje pirmą kartą šurmuliavo žemdirbių šventė „Ievaro juosta”. Kai premjeras su žmona Kristina ir cukrumi jau paliko Marijampolę, žemės ūkio ministrė Kazimira Prunskienė nuvyko į renginį miesto kultūros rūmuose.

Čia buvo surengtas spektaklis, kurio metu runkelių augintoją vaidinęs aktorius atvežė karučiu ir perdavė K.Prunskienei perpus mažesnę nei A.Brazauskui dovaną – maišą cukraus. Ministrei irgi knietėjo scenoje maišą paimti į rankas, bet ištiesusi pirštus kyšio link moteris įvertino savo jėgas ir paprašė cukrų nešti savo padėjėjų.

Kas pasisaldins gyvenimą?

Vyriausybės spaudos tarnyba po televizoriaus skandalo pranešė, kad Baltarusijos gamintojų parodoje dovanų gautas „Horizont” bus pastatytas spaudos konferencijų salėje žurnalistų reikmėms.

„Kur premjeras dės tiek cukraus”, – vakar „Ekstra žinios” paklausė premjero atstovę spaudai Nemirą Pumprickaitę.

„O ką, norėtumėte gauti? Laisvai! Manykite, kad jau gavote. Atiduosime į Vyriausybės valgyklą ir paprašysime, kad jums duotų po dubenį cukraus kiekvieną dieną!” – šmaikštavo Nemira.

Premjero atstovė žadėjo po valandėlės rimtai atsakyti, kur A.Brazauskas dės du maišus cukraus.

„Prie šefo nepriėjau, bet paklausiau toje pamainoje dirbusių apsaugininkų. Jie sakė, kad cukrus limuzino bagažinėje į Vilnių neatkeliavo. Kai premjeras pasakė, kad cukraus nesiveš, kažkokia vietinė moteris liepė nunešti tuos maišus į jos kabinetą”, – kalbėjo N.Pumprickaitė.

„Ekstra žinios”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.