Dienraštis ” Vakaro žinios” Londono lietuvius pasieks kiekvieną dieną

Populiariausias ir skandalingiausias Lietuvos dienraštis „Vakaro žinios” jau antrą mėnesį džiugina savo skaitytojus ne tik mūsų šalyje, bet ir Didžiojoje Britanijoje, kurioje gyvena beveik 200 000 lietuvių. Nuo rugsėjo pradžios „Vakaro žinios” kiekvieną šeštadienį pasiekia Londone gyvenančius mūsų tautiečius.

Šiuo metu laikraštis platinamas beveik 40 Didžiosios Britanijos parduotuvių. Užėjus į jas nesunku suprasti, kad čia galima įsigyti populiarųjį dienraštį – apie tai byloja parduotuvėse iškabintas nesunkiai pastebimas ” Vakaro žinių” plakatas. Beje, ” Vakaro žinios” – ne tik populiariausias, bet ir pigiausias lietuvių kalba leidžiamas laikraštis Didžiojoje Britanijoje, jo kaina – vos 70 pensų, t.y. beveik perpus mažesnė nei kitų lietuviškų leidinių.

Tačiau Londone gyvenantys lietuviai vienbalsiai tvirtina, kad skaityti ” Vakaro žinias” juos skatina ne kaina, o tai, kad jose pateikiama gausybė naujienų iš Lietuvos – pradedant politinėmis aktualijomis, ekonomikos, sporto, kultūros naujienomis ir baigiant laisvalaikiui praleisti puikiai tinkančiomis publikacijomis apie Lietuvos šou žvaigždžių, kitų įžymybių gyvenimą. Londoniškiai ” Vakaro žinių” skaitytojai atviravo iki šiol pasigesdavę tokio laikraščio, nes du neseniai Didžiosios Britanijos sostinėje pradėti leisti savaitraščiai (” Londono žinios” ir ” Infozona”) daugiausia informuoja apie svečios šalies naujienas, naudingus patarimus joje apsigyvenusiems lietuviams.

” Vakaro žinios”, kaip pasakoja Londone apsigyvenę lietuviai, padeda neatitrūkti nuo Lietuvos – sužinoti svarbiausius tėvynėje nutikusius įvykius, palyginti, kuo skiriasi Didžiosios Britanijos ir Lietuvos gyventojų pomėgiai, laisvalaikis, taip pat, žinoma, ir nepamiršti gimtosios kalbos. ” Vakaro žinios” per trumpą laiką jau spėjo užkariauti lyderio pozicijas lietuviškos spaudos rinkoje Londone. Planuojama, kad populiariausias ir skandalingiausias Lietuvos dienraštis Londono lietuvius netrukus galės pasiekti kiekvieną dieną.

” Vakaro žinios” populiariausiu Lietuvos dienraščiu tapo vos per dvejus metus. 2003-iųjų sausį dienraščio tiražas buvo 51 900 (šeštadieniais – 101 600) egzempliorių, o šių metų spalio mėnesį jis jau siekia 71 500 (šeštadieniais – net 212 000). Dienraštį leidžia „Respublikos leidinių grupė”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , , , , .

2 atsiliepimai į "Dienraštis ” Vakaro žinios” Londono lietuvius pasieks kiekvieną dieną"

  1. Ina

    gerai kad vakaro zinios pleciasi ne tik lietuvoje ber ir uzsienyje.
    Prasymas skaitytoju susipazinti su protstu pries kazkokiskiu savartyna ir jeigu su juo sutinkate pasirasykite.adresas http://www.culture.lt/kazokiskes/

  2. Irina

    😥 Gaila,kad tok Londone yra platinamas dienrastis Valkaro zinios. Juk lietuviai gyvana ir kituose mAnglijos miestuose is miesteliuose. Gal kaip nors uz papildoma mokesti galima prenumeruotis si dienrasti i namus?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.