JAV: potvynių aukomis tapo mažiausiai 10 žmonių

Per potvynius kai kuriose JAV šiaurės rytų valstijose mažiausiai 10 žmonių žuvo, šeši dingo be žinios. Tai pranešė valdžios atstovai.

Dvi dienas pliaupiančios liūtys sukėlė potvynius Šiaurės Karolinoje, Naujajame Džersyje, Pensilvanijoje, Naujajame Hampšyre ir kai kuriose kitose valstijose. Dėl stichijos šėlsmo vien tik Naujojo Džersio ir Pensilvanijos valstijose be elektros liko daugiau kaip 6 tūkstančiai žmonių.

Naujojo Hampšyro valstijoje vanduo išplovė daug kelių. Stichijos padariniams likviduoti mobilizuoti daugiau kaip 500 JAV nacionalinės gvardijos kovotojų. Valstijoje paskelbta nepaprastoji padėtis. Pasak valdžios atstovų, „tokio potvynio Naujajame Hampšyre nebuvo jau 25 metus”.

Daugelio rajonų gyventojai evakuoti. Vermonto valstijoje savo namus turėjo palikti daugiau kaip 200 žmonių, o Šiaurės Karolinoje uždaryta per 40 automobilių kelių. Sinoptikai prognozuoja, kad šią savaitę liūtys susilpnės, bet nesiliaus. Per dvi praėjusias paras JAV Rytų pakrantėje iškrito 15-45 centimetrai kritulių.

2005-10-11 07:42

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.