J.Pekermanas: „L.Messi yra lobis”

Argentinos nacionalinės rinktinės treneris Jose Pekermanas pareiškė, jog aštuoniolikmetis „Barcelona” saugas Lionelis Messi (Lionel Messi) yra „lobis” po to, kai šis pagaliau debiutavo Argentinos rinktinės sudėtyje pirmosiose namų rungtynėse – sekmadienio atrankos į 2006 metų Pasaulio čempionatą Vokietijoje rungtynėse su Peru rinktine.

J.Pekermanas, atrodo, pasidavė visuomenės spaudimui ir leido jaunajam talentui pirmą kartą pradėti rungtynes startinėje rinktinės sudėtyje.

„Barcelona” saugas-puolėjas į tokį trenerio pasitikėjimą atsakė rungtynių pabaigoje uždirbdamas vienuolikos metrų baudinį, kurį realizavo Juanas Romanas Riquelme. Argentina rungtynes laimėjo 2-0.

„Jis yra fenomenalus, tikras lobis, – po rungtynių kalbėjo J.Pekermanas. – Iš jo galime laukti daug, belieka tikėtis, kad jo neištiks problemos, kurios paprastai ištinka jaunus žaidėjus.”

„Atrodo, kad mes atradome žaidėją, kuris mums suteiks daug džiaugsmo, – pagyras žarstė J.Pekermanas. – Vien faktas, kad jis jau žaidžia tokiose rungtynėse, kalba pats už save.”

L.Messi, anksčiau šiais metais buvę čempione tapusios Argentinos jaunimo rinktinės lyderiu, iki šių rungtynių savo šalies rinktinei atstovavo du kartus.

Jo debiutas rugpjūtį buvo labai nesėkmingas. Aikštėje draugiškoje dvikovoje su Vengrija pasirodęs po keitimo jis jau po pusantros minutės už smūgį priešininkui alkūne prieš savo akis išvydo raudoną kortelę ir buvo priverstas palikti aikštę.

Po šių rungtynių L.Messi sulaukė tiek trenerio J.Pekermano, tiek daugelio komandos draugų palaikymo ir žaidė aštuonias minutes rugsėjį vykusiose rungtynėse Paragvajuje, kurias Argentina pralaimėjo 1-0.

Kaip teigia laikraštis „La Nacion”, L.Messi rungtynėse su Peru atrodė pasitikintis savo jėgomis, nebijojo atakuoti net ir patirdamas grubių pražangų ir 81 minutę buvo pargriautas Peru vartininko Leao Butrono, o už šią pražangą teisėjas pelnytai skyrė 11 metrų baudinį.

„La Nacion” teigimu, prieš L.Messi buvo prasižengta septynis kartus, o pats aštuoniolikmetis penkis kartus smūgiavo į vartus.

L.Messi iki šių rungtynių kamuolį savo tėvynėje spardė retai: būdamas 13 metų ir sužaidęs vos keletą rungtynių „Newell`s Old Boys” jaunimo komandoje jis perėjo į „Barcelona”.

Artūras Salda

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.