Vilniaus bendrabučių gyventojams – nelauktos išlaidos

Elektros tiekėja AB Rytų skirstomieji tinklai (RST) Vilniaus bendrabučių gyventojams išsiuntė mokamuosius pranešimus už sunaudotą elektros energiją. Spalio mėnesį pateiktuose pranešimuose nurodyta dar viena, papildoma suma – daugiau nei 7 tūkstančiams sostinės bendrabučių butų gyventojų reikės atsiskaityti už 2003 m. birželio 1 d. – 2004 m. balandžio 1 d. sunaudotą elektros energiją.
Šiuo laikotarpiu Vilniaus bendrabučius administruojanti UAB „Bendruva”, kuri yra Vilniaus savivaldybės įmonė, neskirstė ir nerinko mokesčių iš bendrabučių gyventojų už elektrą, o teismas nustatė, kad elektros tiekėja AB Rytų skirstomieji tinklai yra atsakinga už šių įmokų surinkimą.
Kaip teigė AB Rytų skirstomųjų tinklų Vilniaus regiono Elektros tiekimo direktorius Česlav Maculevič, nesumokėta už sunaudotą elektrą suma siekia 2,1 mln. litų. Pasak Ingridos Kudabienės, RST Teisės skyriaus grupės vadovės, buvo bandoma susitarti su įmone „Bendruva”, vyko teisminiai ginčai, prašoma detalios informacijos, reikalingos mokėtinų sumų paskaičiavimui. Tačiau „Bendruva” atsisakė geranoriškai bendradarbiauti ir reikalingos informacijos nesuteikė. „Reikia pabrėžti, kad AB Rytų skirstomieji tinklai pagrįstai reikalauja atsiskaityti, nes elektra minėtu laikotarpiu buvo naudojama, tačiau už prekę sumokėta nebuvo’, – teigė I. Kudabienė.
Kalbėdamas apie pranešimuose nurodytas sumas Č. Maculevič sakė: „Kadangi iš gyventojų tuo laikotarpiu bendrovė įmokų už elektrą negavo, pranešimuose nurodytos sumos už 10 mėnesių laikotarpį yra didesnės nei įprastai ir vidutiniškai siekia apie 300 litų. Kiekvieną mėnesį reguliariai mokant už sunaudotą elektros energiją vidutiniškai po 30 litų, tokios sumos nebūtų susidariusios”.
Pasak jo, iškilus bet kokiems neaiškumams dėl paskaičiuotos sumos dydžio ar apmokėjimo išdėstymo pirmiausiai gyventojai turėtų kreiptis į AB Rytų skirstomųjų tinklų Vilniaus miesto klientų aptarnavimo skyrius. Atsižvelgus į kiekvieno vartotojo individualią situaciją, mokėjimas gali būti išdėstytas dalimis per tam tikrą laikotarpį. Stengdamiesi užtikrinti, kad tokie atvejai daugiau niekada nepasikartotų nuo 2004 m. balandžio 1 d. įmokas už sunaudotą elektrą Vilniaus bendrabučių gyventojams skirsto ir renka AB Rytų skirstomieji tinklai.

AB Rytų skirstomieji tinklai tiekia elektrą 711 tūkstančiams klientų Vilniaus, Panevėžio, Alytaus ir Utenos apskrityse bei dalyje Kauno ir Marijampolės apskričių.

AB Rytų skirstomieji tinklai

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.