Finansų ministras planuoja ryžtingas priemones dėl ES paramos įsisavinimo

„Kaip jau ne kartą minėta, pagal 2004 m. įsisavintas struktūrinių fondų lėšas Lietuva pirmauja tarp visų 10 naujųjų šalių narių,” – po susitikimo su finansų ministru Zigmantu Balčyčiu sakė Lietuvoje besilankanti Europos Komisijos narė, atsakinga už finansinį programavimą ir biudžetą, Dalia Grybauskaitė.

Kalbėdama apie dabartinį Europos Sąjungos finansinės paramos įsisavinimą, Europos Komisarė pažymėjo, kad „tempai pradėjo lėtėti, ir, jei nebus imtasi atitinkamų priemonių, ateityje gali kilti rūpesčių. Nerimą ypač kelia tendencijos įsisavinant Sanglaudos fondo lėšas aplinkosaugos srityje.”

Finansų ministras Zigmantas Balčytis patikino, kad reikalingos priemonės bus pradėtos įgyvendinti artimiausiu metu. „Jau po poros savaičių planuojame Vyriausybėje patvirtinti bendrą ES lėšų įsisavinimo planą, kuriuo remdamasi Finansų ministerija pradės griežčiau kontroliuoti šį procesą,” – po susitikimo sakė finansų ministras.

Lietuva 2004 – 2006 metų finansinio laikotarpio ES lėšas turi įsisavinti iki 2008 metų pabaigos.

Šiandien vykusiame susitikime taip pat buvo aptarta derybų dėl 2007-2013 m. ES finansinės perspektyvos eiga ir galimos nesusitarimo pasekmės Lietuvai.

„Lietuvos pozicija dėl 2007-2013 metų finansinės perspektyvos priimtina Europos Komisijai, nėra jokių prieštaravimų – susitarimas turi būti priimtas kaip galima greičiau,” – po susitikimo su finansų ministru Zigmantu Balčyčiu sakė Lietuvoje besilankanti Europos Komisijos narė, atsakinga už finansinį programavimą ir biudžetą, Dalia Grybauskaitė.

Finansų ministerija

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.