Gyventojai labiausiai pasitiki prezidentūra ir savivaldybėmis

Vidaus reikalų ministerija, siekdama sužinoti objektyvią Lietuvos gyventojų nuomonę apie tai, kaip valstybės ir savivaldybių institucijos bei įstaigos vykdo savo konstitucinę prievolę tarnauti žmonėms, užsakė gyventojų apklausą.

Liepos pabaigoje atliktos UAB ,,Baltijos tyrimai” apklausos duomenimis, per pastaruosius 12 mėnesių į kurią nors valstybės ar savivaldybės instituciją kreipės 29 proc. apklaustųjų. Dauguma jų (86 proc. besikreipusių) asmeniškai atvyko į instituciją, į kurią kreipiasi. Kas ketvirtas tai darė telefonu, laiškais bei elektroniniu paštu. Daugiausiai apklaustų gyventojų yra kreipęsi į seniūnijas (17 proc.) ir savivaldybės institucijas bei įstaigas (15 proc.).

Į valstybės ir savivaldybių įstaigas gyventojai dažniausiai kreipiasi ieškodami informacijos (58 proc. visų besikreipiančių) ir gauti viešąją paslaugą (53 proc. visų besikreipusių). Dauguma gyventojų besikreipusių į valstybės ir savivaldybių institucijas per paskutinius 12 mėn. buvo patenkinti šių institucijų darbuotojų atsakymais (78 proc.).

Iš apklausos paaiškėjo, kad iš tirtų septynių institucijų ir įstaigų Lietuvos gyventojai labiausiai pasitiki Prezidentūra, savivaldybėmis, o labiausiai nepasitiki – Seimu ir Vyriausybe.

Vertindami valstybės tarnautojų darbą, Lietuvos gyventojai dažniausiai mano, kad pastaruoju metu jų darbas nekinta (41 proc. apklaustųjų), kas trečias ( 29 proc.) mano, kad jų darbas blogėja, o 15 proc. mano, kad gerėja.

Vidaus reikalų ministerija

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.