Sieks subtilesnio humoro

Praėjusį sekmadienį LTV pristatė naują laidą „Humoro akademija”. Naujajame projekte dėl geriausio humoristų vardo varžysis žymiausi Lietuvos humoro kolektyvai.

Kiekvienoje „Humoro akademijos” laidoje dalyvaus trys kolektyvai. Visi jie bus „egzaminuojami”. Užduotys – pačios įvairiausios: muzikinės, vaidybinės ir kt. Laidos dalyvius vertins „akademikai” ir televizijos žiūrovai.

Geriausiai egzaminą „išlaikiusiai” komandai bus suteikta galimybė rungtis su kitų varžytuvių nugalėtojais.

„Akademikams” vadovausianti ir „studijas” prižiūrėsianti „Humoro akademijos” rektorė Virginija Našlėnienė „Eteriui” sakė: „Sieksime, kad „akademijos” studentai prajuokintų ir žiūrovų širdis bei sielą”.

Laidos prodiuseris Saulius Basiokas patikslino, jog pirmosiose laidose „juokelių nebus”. „Tačiau mūsų tikslas – užauginti humoristus. Įsijungę „Humoro akademiją” žiūrovai išgirs daug metaforų, dviprasmybių. Laida tikrai bus žaisminga”.

Lietuvoje humoras tiesmukas

Anot laidos prodiuserio, laidos humoras bus subtilus. „Šiandien Lietuvoje humoras labai margas, o televizijų juokeliai tiesmuki, vulgarūs. Kodėl taip yra? Todėl, kad kuriami paskubomis”.

V. Našlėnienė įsitikinusi, jog mūsų šalies televizijų humoras galėtų būti geresnis. „Dabar jis nejuokingas, gal net agresyvus. Nesu vertintoja, todėl negaliu prognozuoti, kokios agresyvaus humoro perspektyvos. Mes savo laidoje irgi galbūt pasišaipysime. Bet tai darysime tikrai ne piktai”.

S. Basiokas teigia, kad jiems galbūt ir nepavyks sukurti tokią humoristinę laidą, kokios transliuojamos per Rusijos televizijas, tačiau geriausiuosius Lietuvos humoristus pažadėjo „prikelti”.

Irena Kyguolytė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.