Draudimo bendrovė apgavo

Pažadėję įrengti popmuzikos studiją „Ergo Lietuva” sukrapštė tik mikrofonams.

Keistos lažybos

Po paskutinės nesėkmės „Eurovizijoje” bendrovė „Ergo Lietuva” pažadėjo įrengti popmuzikos skyrių, bet davė lėšų tik dviem mikrofonams.

Pernai nacionalinėje „Eurovizijos” atrankoje trečiąją vietą užėmusios grupės „Ergo Fine” kuratoriai draudimo bendrovė „Ergo Lietuva” atstovai lažinosi – jei Lietuvos atlikėjai tarptautiniame konkurse užims mažesnę nei 10 vietą, bendrovė pasižada įrengti Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje (LMTA) popmuzikos studiją.

Konkursas praėjo, į finalą atlikėjai nepateko, tad „Ergo Lietuva” buvo priversta vykdyti pažadus, tad pervedė neįvardintą sumą į LMTA sąskaitą.

Užteko mikrofonams

Neseniai paaiškėjo, kad ta suma buvo tokia menka, jog ne tik studijai, bet net ir įrangai jos neužteko.

„Suma buvo nedidelė, gera aparatūra kainuoja labai daug. Tad už „Ergo Lietuva” pinigus nupirkome du mikrofonus”, – „Ekstra žinioms” teigė LMTA atstovė spaudai Laimutė Ligeikaitė.

Garso įrangos specialistai patikino, kad vidutinis belaidis mikrofonas kainuoja apie 1000 litų, o geresnis – daugiau. Žinant, kad LMTA įsigijo geros kokybės daiktus, spėjama, kad „Ergo Lietuva” studijos įrengimui buvo skyrusi tik 3–4 tūkstančius litų.

Ne kultūros namai

„Mes – ne kultūros namai, kad studentus mokytumėme su prasta įranga. Studento parengimas kainuoja labai daug.

Iniciatyvos įrengti skyrių sulaukėme iš bendrovės, bet dabar aišku, kad mūsų sąskaita jie pareklamavo ir save, ir savo ansamblį”, – kalbėjo L.Ligeikaitė.

Kokybiškai įrengta studija, kur būtų galima ugdyti popmuzikos dainininkus, kainuotų daugiau nei 100 tūkstančių litų.

Bet LMTA neturi vilčių, kad „Ergo Lietuva” skirtų daugiau lėšų.

Jaučiasi teisūs

„Ergo Lietuva” atstovai sumos, kuri buvo pervesta LMTA, įvardyti nenorėjo, nes taip numatyta bendradarbiavimo sutartyje. O į klausimus, kaip bus su studijos įrengimu, jie atsakė raštu.

„Pagal sutartį su LMTA mes įsipareigojome padėti įrengti popmuzikos studiją, tai reiškia, kad už mūsų paramos lėšas perkama įrangą studijai, taip pat perkami ir mikrofonai.

Kokios įrangos reikia šiai studijai, nusprendė patys LMTA atstovai. Atlikėjus rengia bei mokymo programas sudaro pati LMTA, o mūsų tikslas buvo sudaryti tam technines sąlygas”, – popieriuje dėstė bendrovės rinkodaros vadovas Irmantas Šerys. Be to, jis patvirtino, kad visi skirti pinigai jau pervesti. Tad aišku, kad LMTA pateko į gudrių reklamos norinčių draudikų rankas.

„Ekstra žinios”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.