Juodoji kelių statistika

Pirminiais duomenimis, per savaitę (rugsėjo 30 – spalio 6 d.) Lietuvos keliuose įvyko 95 eismo įvykiai. Juose 10 žmonių, tarp jų 1 nepilnametis, žuvo, 126 buvo sužeisti. Tarp pastarųjų – 18 nepilnamečių.
Žuvo 4 keleiviai, 4 pėstieji, 1 vairuotojas, 1 vadeliotojas.
Visi žuvusieji – vyrai. Jų amžiaus vidurkis – 42 metai.

Rugsėjo 30-osios vakare Vilniaus rajone, kelyje Vilnius-Šumskas, 22 metų vaikino vairuojamas automobilis ,,Volkswagen Passat” atsitrenkė į ta pačia kryptimi važiavusį arklio traukiamą vežimą. Įvykio metu žuvo 54 metų vadeliotojas. Nukentėjo ir vežime važiavusi 45 metų moteris – jai paskirtas ambulatorinis gydymas.
Spalio 1-osios vakare Vilniuje, Ukmergės gatvėje, į važiuojamąją dalį įėjusius du vyriškius partrenkė 31 metų vyro vairuojamas automobilis ,,Volkswagen Golf”. Įvykio metu žuvo 50 metų vyras. Antras pėsčiasis, kuriam apie 35 metai, dėl galvos smegenų sutrenkimo paguldytas į ligoninę.
Spalio 2-osios vakare Molėtų rajone, nuo kelio Vilnius-Utena nuvažiavo ir apvirto automobilis BMW 324. Šio įvykio metu žuvo 39 metų keleivis. Sužeidimų neišvengė ir automobilį vairavęs 38 metų vyras bei jo vienmetis keleivis – jie gydosi ambulatoriškai.
Spalio 3-iosios naktį Kalvarijos savivaldybėje, kelyje Kaunas-Marijampolė-Suvalkai, į priekyje važiavusį krovininį automobilį ,,Iveco”, vairuojamą 44 metų Lenkijos Respublikos piliečio, atsitrenkė automobilis ,,Nissan Almera”, vairuojamas 30-mečio vyro, gyvenančio Vokietijoje. Įvykio metu žuvo du pastarojo automobilio 34 ir 62 metų keleiviai. To paties automobilio vairuotojui ir 20 metų keleiviui paskirtas ambulatorinis gydymas. Kartu su jais važiavęs 9 metų berniukas dėl daugybinių sužeidimų paguldytas į ligoninės reanimaciją. Žuvusieji ir visi nukentėjusieji – Vokietijos gyventojai.
Spalio 4-osios popietę Kupiškio rajone, kelyje Kupiškis-Utena, saugaus greičio nepasirinko ir vairuojamo automobilio ,,Audi 80″ nesuvaldė 21 metų Kupiškio miesto gyventoja. Automobilis nuvažiavo nuo kelio ir apvirto. Įvykio metu žuvo 6 metų keleivis.
Spalio 5-osios vakare Panevėžyje, Klaipėdos-S. Dariaus ir S. Girėno gatvių sankryžoje, reguliuojamoje šviesoforu, 28 metų Panevėžio rajono gyventojos vairuojamas automobilis ,,Toyota Corolla”, sukdamas į kairę, nepraleido ir susidūrė su priešpriešinio eismo juosta tiesiai važiavusiu automobiliu ,,Audi 80″. Įvykio metu nukentėjo pastarojo automobilio 26 metų keleivė – ji dėl galvos smegenų sutrenkimo paguldyta į ligoninę. Nesunkiai nukentėjo – susimušė lūpą – ir automobilyje ,,Toyota” važiavęs 7 metų berniukas.

Spalio 6-osios vakare Skuodo rajono Gedrimų kaimo teritorijoje, nuo kelio Mažeikiai-Skuodas nuvažiavo ir apvirto automobilis ,,Peugeot 605″ (vairuotojas nustatinėjamas). Įvykio metu, iškritęs iš automobilio, žuvo jo savininkas, 47 metų šio rajono gyventojas. Sužeidimų neišvengė ir kartu važiavę 34 bei 47 metų vyrai. Jie, automobiliui verčiantis, taip pat iš jo iškrito (abu paguldyti į ligoninę).
Pagrindinės savaitės eismo įvykių priežastys: vairuotojų saugaus greičio nepasirinkimas ir kelio ženklų reikalavimų nepaisymas; vaikų – pėsčiųjų – neatidumas kelyje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.