„Čempionai darbo rinkoje”

PFCG pristatė Lietuvos visuomenei naują darbuotojų atrankos projektą – „Čempionai darbo rinkoje”. Tam tikra prasme tai – galimybė darbuotojų paieškoms Lietuvos darbo rinkoje vystytis dar vienu, visai neįprastu keliu.

Projektas turi keletą bruožų, ryškiai išskiriančių jį iš įprastinių atrankų tarpo. Pirma: jis ypatingas tuo, kad jame dalyvauja kruopščiai atrinkti žmonės. Tai konkretaus darbo baro talentai, savotiška darbo rinkos viršūnė. „Čempionai” – tai darbuotojai, kurių pasiekimai jau yra išties dideli, tačiau jie dar nerealizavo visų savo galimybių. Jie pasižymi aukštu konkurencingumu tam tikroje srityje, žino savo vertę, generuoja idėjas, įvaldė daugelį savo srities darbo įgūdžių, tačiau… nori daugiau.

Antras išskirtinis „Čempionų darbo rinkoje” bruožas – informacijos pateikimo būdas. Informacija apie kandidatus į laisvas darbo vietas pateikiama potencialiems darbdaviams iš anksto, dar nesulaukus darbuotojo poreikio konkretizavimo. Tai – patenkinimas poreikio, kuris, gal būt, dar nėra aiškiai suformuluotas, tačiau sklando ore ir todėl pasiduoda rinkodariniams tyrimams.

Trečia: įdomiai teikiama informacija apie kandidatus. Duomenys formuojami kaip kandidato informaciniai paketai. Potencialus darbdavys gauna kandidato asmeninių savybių, svarbiausios darbo patirties ir įgūdžių, pagrindinių lūkesčių, susijusių su būsimu darbu, aprašymą… bet – išlieka intriga. Visą pilną duomenų paketą apie kandidatą susidomėjęs potencialus darbdavys gauna tik po to, kai susisiekia su PFCG.

„Mūsų projektas” – tai sutrumpintas kelias potencialiam darbuotojui ateiti į įmonę. Mes rekomenduojame, o renkasi pats vadovas”, – sako PFCG direktorė Lilija Šličienė, – Tai išskirtiniai darbuotojai, kurių viduje slypi tik tam žmogui būdinga žiežirba, savotiškas „perlas”. Mūsų kaip profesionalių atrankos specialistų kompetencija – sugebėjimas įžvelgti tą „perliuką” ir perteikti įmonių vadovams kaip pagrindą strateginiams sprendimams personalo vadyboje priimti”.

Daugiau informacijos – http://www.pfcg.lt

Olga Mikėnienė,

Projekto vadovė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.