Kompensacijos už šildymą žmones sustatys į eiles?

Artėja šildymo sezonas. Ne vienas panevėžietis, gaunantis mažas pajamas, pradės varstyti socialinės paramos centro kabinetų duris ir tikėsis gauti būsto šildymo kompensacijas. Padidėjus valstybės remiamų pajamų dydžiui iki 155 litų per mėnesį, bus perskaičiuotos šildymo, šalto ir karšto vandens išlaidų kompensacijos, o spalio mėnesį bus taikomi nauji kompensavimo tarifai.

Panevėžio miesto savivaldybėje vakar įvyko spaudos konferencija dėl šildymo, šalto ir karšto vandens išlaidų kompensavimo tvarkos. Apie šiek tiek pasikeitusią kompensavimo tvarką mažas pajamas gaunantiesiems kalbėjo Socialinės paramos centro (SPC) direktorė Zita Sargautienė, direktorės pavaduotoja Zita Ragėnienė, Socialinių išmokų ir kompensacijų skyriaus vadovė Sigutė Slavinskaitė bei „Panevėžio energijos” bendrovės Pardavimų tarnybos viršininkas Arvydas Kriaučiūnas.

SPC direktorė Zita Sargautienė teigė, kad, artėjant naujajam šildymo sezonui, didžiausia panevėžiečių laukianti naujovė – spalio 1 dieną šalies Vyriausybės patvirtintas valstybės remiamų pajamų dydis. „Jis padidėjo 20 litų ir bus 155 litai per mėnesį vienam gyventojui. Anksčiau buvo 135 litai. Iki spalio 21 dienos centras parengs naujas pažymas apie šeimos (vieno gyvenančio asmens) pajamas būsto šildymo, šalto ir karšto vandens kompensacijoms apskaičiuoti. Šias pažymas pats kompensacijos gavėjas ar bendrijos atstovas, pateikę asmens dokumentus, galės atsiimti SPC nuo spalio 24 dienos”, – aiškino SPC direktorė.

SPC direktorės pavaduotoja Zita Ragėnienė informavo, kad spalio mėnesio kompensacijos turi būti skaičiuojamos pagal naująjį pajamų dydį. „Apie naują kompensavimo tvarką galima teirautis paskambinus telefonais 50-12-66 arba 50-12-72. Panevėžiečiai, kurie būsto šildymui naudoja kietą kurą ar dujas, dėl kompensacijų privalo kreiptis į SPC (Laisvės a. 20) 116 bei 128 kabinetus. Visi kiti Panevėžio gyventojai kreipiasi tik į punktus, esančius Savanorių a. 12 (3-ias aukštas) arba S.Dariaus ir S.Girėno g. 6 (3-ioji butų ūkio tarnyba)”, – sakė Z.Ragėnienė.

SPC socialinių išmokų specialistė S.Slavinskaitė kvietė panevėžiečius neskubėti į centrą arba į punktus dėl kompensacijų. „Nereikia skubėti, nes visus reikiamus dokumentus galima pristatyti per 3 mėnesius. Nenorime, kad būtų apgulti mūsų kabinetai. Trys mėnesiai – ilgas laikotarpis, kada bus galima ramiai gauti pažymas kompensacijoms gauti”.

„Panevėžio energijos” bendrovės Pardavimų tarnybos viršininkas Arvydas Kriaučiūnas teigė, kad praėjusį šildymo sezoną kompensacijų už šildymą apskaičiuota už 650 tūkstančių litų, o už karštą vandenį – už 490 tūkstančių litų. „Kompensacijas gavo maždaug septynių tūkstančių butų gyventojai. Kiek šiuos rodiklius pakeis naujasis valstybės remiamų pajamų dydis, pakilusios pensijos ir minimalus atlyginimas, pasakyti negaliu. Galiu tik nuraminti, kad per sezoną šilumos bei karšto vandens kainos nesikeis”, – tvirtino A.Kriaučiūnas.

Raimonda Mikučionytė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.