K. Masiulis vėl tvirtina esą abonentu gali būti A. Zuokas

Buvęs sostinės vicemeras Kęstutis Masiulis patvirtina anksčiau savo išsakytą nuomonę esą „juodojoje” „Rubicon group” buhalterijoje minimas „abonentas” gali būti Vilniaus meras Artūras Zuokas.

Tokią nuomonę jis išsakė ketvirtadienį, liudijęs galimą korupciją sostinės savivaldybėje ir A. Zuoko veiksmus tiriančiai Seimo komisijai. K. Masiulio teigimu, kas yra „abonentas”, esą aišku ir daugumai žmonių.

„Ar nematome, kad meras A Zuokas geležine ranka tvarko savo partiją? Ar nematome, kad A. Zuokas pakankamai tvirta ranka tvarko savivaldybę? Pastoviai kiekviename tarybos posėdyje, kada priimamas jam reikalingas sprendimas dėl „Rubicon group” reikalų, visada atsiranda daugiau negu 30 žmonių, kurie jį paremia. Norėčiau paklausti, ar galime manyti, kad taip geležine ranka tvarkant partiją ir savivaldybę šitas žmogus leistų, kad šalia jo atsirastų koks nors kitas abonentas, kuris imtų pinigus jam nežinant? O sąrašuose yra „abonentas” įrašytas ir žymios pinigų sumos”, – žurnalistams sakė K. Masiulis.

Remdamasis pasaulyje atliktais tyrimais jis sakė, kad politinė korupcija paprastai yra lydima sandorių, jog politiniai sprendimai nepriimami pavieniui, nes tam reikia talkos ir paramos.

„Kai „abonentas” pietauja, trupiniai byra”,- taip šią istoriją apibūdino K. Masiulis. Anot jo, protas ir akys mums sako, kad politiniai sprendimai bus padaryti tik tada, jeigu bus parama. „O ta parama neretai yra atlyginama labai įvairiais būdais. Mes matėme, kaip įdarbinami žmonės į tam tikras įstaigas”, – sakė jis.

Galimą korupciją Vilniaus miesto savivaldybėje ir sostinės mero A. Zuoko veiksmus tiriančios Seimo komisijos pirmininkė Loreta Graužinienė sakė, kad komisija neturi bendros nuomonės dėl „abonento”. „Kiekvienas komisijos narys, kaip ir aš, kažkokią tai nuomonę turime suformavę, bet šito klausimo neaptarinėjome”, – sakė ji paklausta, ar mažėja kandidatų į „abonentą”.

Žiniasklaida buvo pranešusi neva „Rubicon group” „juodosios buhalterijos” įrašų duomenis asmeniui, vadinamam „abonentu” arba „kolega” už įmonei naudingus Vilniaus savivaldybės sprendimus buvo mokami pinigai.Vilniaus meras A. Zuokas kategoriškai yra paneigęs, kad minimas „abonentas” galėtų būti jis.

Seimo komisijos narys liberalcentristas Rimantas Remeika kritiškai įvertino ketvirtadienį vykusį komisijos posėdį, kuriame buvo apklaustas K. Masiulis.

„Komisija, nebeturėdama tam tikrų įrodymų arba faktų, remiasi vien jausmais, interpretavimu, ir nieko naujo šiandien neįvyko”, – sakė jis Eltai.

Ketvirtadienį į Seimo komisijos posėdį kviestas A. Zuokas neatvyko, nes šiuo metu atostogauja. Sostinės mero pareigas kelioms dienoms jis išmainė į neapmokamą darbą Šiaurės Italijos vynuogyne. Seimo komisija ketina svarstyti, ar į posėdį neatvykusiam sostinės merui A. Zuokui gali grėsti administracinė atsakomybė.

Galimą korupciją Vilniaus miesto savivaldybėje ir sostinės mero A. Zuoko veiksmus tirianti parlamentinė komisija turės pateikti savo išvadas iki šių metų lapkričio 1 dienos.

Ar ji suspės jas parengti iki šios datos priklausys, anot L. Graužinienės, nuo to, ar kviečiami pareigūnai atvyks į posėdžius. „Jeigu meras ir toliau taip elgsis, mes galime prašyti pratęsti komisijos darbą”, – sakė ji Eltai.

Į eilinį posėdį komisija ketina rinktis kitą savaitę – trečiadienį. Jame ketinama apklausti Vilniaus apskrities vadovus.

2005-10-06 13:03

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , , , , .

1 atsiliepimas į "K. Masiulis vėl tvirtina esą abonentu gali būti A. Zuokas"

  1. Virgum

    Manau, kad greitai pradės gailėtis tie kurie Zuoką negailestingai daužo. Ką jis padarė su mūsų sostinę gerąją prasme to niekas, niekas nesugebėtų. Fantastika, Vilnius kaip Stokholmas, ar kitas Europos miestas. Iš kur tiek jauno vyro sugebėjimų. Aišku juodo pavydo visiems pliurpalams per akis, kurie nė vieno konkretaus darbo nepadarė. Ką Gentvilas,ar Taraškevičius Klaipėdoje padarė, ar Palaitis Palangoje, pasakykite. Dėl klaidų- kai daug dirbi daug klaidų darai. Kodėl nemato niekas ką daro gentvilininkai-taraškevičininka i Klaipėdoje su LEZ. Tyli kažkodėl, nors ten nestato nei baseinų nei sporto salių, vien tušti kasmetiniai pažadai, o stato chemines ir kitokias pavojingas įmones, aiškindami, kad ten bus daug darbo vietų. Jei keliolika yra daug, tai gal. Palaikau ir daug kas palaiko Klaipėdoje Zuoką. Dalyvausime jo naujame judėjime.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.