M. Gorbačiovas gaus apdovanojimą už žmogaus teisių puoselėjimą

Buvusiam Sovietų Sąjungos prezidentui Michailui Gorbačiovui bus įteiktas Atenagoro apdovanojimas už žmogaus teisių puoselėjimą, šią savaitę informavo Amerikos Graikų ortodoksų arkivyskupija.

Kaip praneša Rusijos naujienų portalas mosnews.com, M. Gorbačiovui apdovanojimą gruodžio 22 d. Niujorke įteiks Centrinės žvalgybos valdybos (CŽV) direktorius Džordžas Tenetas (George Tenet).

Atenagoro apdovanojimas už žmogaus teisių puoselėjimą įsteigtas 1986 m., pagerbiant Graikų ortodoksų patriarchą Atenagorą, kuris laikomas viena ryškiausių ekumeninio judėjimo asmenybių. Tarp šį apdovanojimą gavusių žmonių yra buvę Jungtinių Valstijų prezidentai Džimis Karteris (Jimmy Carter), Džordžas Bušas vyresnysis (George H.W. Bush) bei motina Teresė (Teresa).

2005-10-06 11:18

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

1 atsiliepimas į "M. Gorbačiovas gaus apdovanojimą už žmogaus teisių puoselėjimą"

  1. galvosukis

    Ar kartais tai ne klaida! Nesuprantu is kur toks cinizmas, toks zmogus nevertas nei sudilusio grasio. Gal ir padare kazkam kazka gero, bet jo padaryta zalai, (ir jis puikiausiai supranta kam padaryta, ta zala), skaudziai atsimenama iki siol. Kaip jis gali lygintis su tokiu zmogumi kaip motina Terese. Jis per visa savo gyvenima, nesugebes niekad, to padaryti, ka padare si nuostabi moteris, rupindamasi nuskriaustaisiais. Tada gaila tu, zmoniu salia, kuriu greta atsistos, didysis, musu, Sovietu Sajungos lyderis. Vainikuokim 👿

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.