Seimo nariai susitiko su TNK-BP atstovais

Rugsėjo 5 d. Seimo opozicijos lyderis Andrius Kubilius ir Seimo narė Rasa
Juknevičienė susitiko su Rusijos naftos bendrovės TNK-BP vykdomuoju direktoriumi Germanu Chanu bei viceprezidentu užsienio reikalams Shawn McCormic.
TNK-BP vadovai patikino, kad jų ketinimai įsigyti „Mažeikių naftą” yra labai rimti ir jie varžybose dėl šios įmonės dalyvaus iki galo. Jų teigimu, matydami Vyriausybė susirūpinimą dėl galimų opcionų, jie pateikė siūlymus, kaip išspręsti „Mažeikių naftos” akcijų pradavimo klausimą pasirašant trišalę sutartį.
G.Chanas taip pat sakė, kad jie neprieštarautų, jei Vyriausybė nuspręstų jiems parduoti tik „Jukos” turimą 53.7 nuošimčių dydžio įmonės akcijų paketą, o kitus 20 nuošimčių parduotų kitai Vakarų bendrovei.
Paklaustas, ar TNK-BP negresia panašus likimas kaip ir „Jukos”, G.Chanas atsakė, kad 2001 m. jiems buvo pateiktas 27 mlrd. rublių dydžio pretenzijos dėl nesumokėtų mokesčių į Rusijos biudžetą, po bylinėjimosi jiems pavyko šią sumą sumažinti iki 7 mlrd. rublių. Šią sumą į Rusijos biudžetą jie sumokėjo. G.Chano teigimu, panašaus dydžio mokestines nepriemokas yra sumokėjusi ir „Lukoil”.
TNK -BP vadovai taip pat pabrėžė, kad jų veikloje labai svarbus yra skaidrumo principas, kurį užtikrina „British Petroleum” turima 50 nuošimčių dydžio įmonės akcijų dalis bei daug atsakingų postų įmonės valdyme užimantys užsieniečiai.
Kalbėdamas apie „Mažeikių naftos” ateitį, G.Chanas sakė, kad bus stengiamasi išlaikyti dabartinį įmonės aprūpinimą nafta.

Tėvynės sąjunga

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.