Išaiškinti prekeiviai ginklais

Lietuvos Kriminalinės policijos biuro Organizuoto nusikalstamumo tyrimo vyriausiosios valdybos pareigūnai išaiškino organizuotą grupę asmenų, kurie Lietuvoje dideliais kiekiais prekiavo šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis, sprogmenimis ir sprogstamosiomis medžiagomis.

Šešių asmenų organizuota grupuotė su įkalčiais buvo sulaikyta šiemet, rugsėjo 15-16 dienomis, kai buvo organizuota slapta operacija kartu su Antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras” bei Visagino policijos komisariato kriminalinės policijos pareigūnais. Tarp sulaikytųjų – karo akademijos karininkas.
Iš apyvartos buvo išimtas didelis kiekis šaunamųjų ginklų, šaudmenų ir sprogstamųjų medžiagų – „Walter”, „Browning”, TT sistemos, „P-38” pistoletai, „NAGAN” sistemos revolveriai. Taip pat išimta apie 800 gramų sprogstamosios medžiagos „plastitas”, rankinės granatos, virš 3000 vnt. 5,45 mm kalibro Kalašnikovo šovinių, apie 20 vnt. 7,62 mm kalibro „TT” pistoletams skirtų šovinių.
Kratos metu pas vieną iš įtariamųjų, Visagino gyventoją, daugiaaukščio namo sandeliuke rastas antrojo pasaulinio karo laikų rankinis prieštankinis granatsvaidis „Pancerfaust 60”, plačiau žinomas, kaip „Fauspatronas”. Kadangi granatsvaidis kėlė grėsmę aplinkiniams gyventojams, išminuotojai jį sunaikino viename iš Visagino karjerų.
Dėl minėtų asmenų padarytos nusikalstamos veikos – neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis, sprogmenimis ar sprogstamosiomis medžiagomis (LR BK 253str. 2 d.) LKPB ONTVV atliekamas ikiteisminis tyrimas. Teismo sprendimu visi įtariamieji suimti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.