Klaipėdiečių įrašais domisi garsiausi leidėjai

Lietuvos šokių muzikos padangėje pasirodė dar vienas talentingas prodiuseris – Virus J. Ilgą laiką tylėjęs ir skendėjęs migloje Virus J su DJ Sun pagalba atrado kelią vedantį prie „Distraekt” įrašų kompanijos durų.

Šio leiblo karaliai Piliavin & Zimbardo jau seniai šokių muzikos ekspertų vadinami neeiliniu duetu. Jie yra vieno geriausio UK šokių muzikos žurnalo IDJ (International DJ) apžvalgininkai, valdo grupę įrašų kompanijų „Distraekt”, „Distraektions”, „Extraekt” ir „Subtraekt Records”, greta jų naujai ir jau pripažinta „Distraekt Music Publishing” kompanija.

Dj Sun ir Virus J plokštelės (Cocain/Get Drunk) Distraektion.ltd pristatymas įvyko Klaipėdos naktiniame klube „Global”, kuriame lankėsi bei savo šokių muzika dalinosi ir legendinio dueto narys Zimbardo.

Fyzo niekur nedingo

2004-ųjų vasario 7 d. šokių muzikos scenoje debiutavę klaipėdiečiai Sun & Fyzo toliau tęsia kopimą prodiuserių karjeros laiptais.

Prestižiniam Ispanijos leiblui „Stereo Productions”, o tiksliau dukterinei jos įrašų kompanijai „Tribo Recordings” susidomėjus vaikinų darbais, dienos šviesą išvydo pirmoji Sun & Fyzo plokštelė „Tribal From Lithuania”, kurioje puikuojasi du kūriniai „Tarabanda” ir „Lortnoc”.

Šiandien klaipėdiečių duetas jau gali pasigirti, kad jų kūrinius girdėjo nemaža dalis pasaulio „cluberių”, o plokštelę rankose laikė tokie žinomi didžėjai kaip Chus, Pablo Ceballos, Andry Nalin (Nalin & Kane), Piliavin & Zimbardo, Bogdan Taran, DJ Hypno, Craig Demo, Danny Graham ir kt.

Jums įdomu kodėl nieko nebegirdėti apie Fyzo ir ką jis pastaruoju metu veikia? Atsakymas paprastas – Fyzo studijoje kartu su DJ Sun visai neseniai pabaigė „gaminti” naujausią singlą „I am”, kuriuo leido pasimėgauti klubo „Global” lankytojams per Sun ir Virus J plokštelės (Cocain/Get Drunk) Distraektion.ltd pristatymą.

Ką slepia slapyvardis?

Jonavoje gyvenantis Justinas Chachlauskas, baigęs Kauno technologijos universitete muzikos specialybę, dar 1999 m. įsitraukė į šokių muzikos industriją. Sužavėtas anuomet naujo hauso muzikos skambesio, vaikinas nutarė pats išmėginti savo jėgas.

Pasislėpęs po Virus J pseudonimu Justinas 2000 m. radijo stoties „Radiocentras” laidoje „Miksas demo cd „Your World” pristatė savo „miksą”, kuriame buvęs kūrinys „Išgirsk” (įrašytas kartu su Aiga) buvo įtrauktas į „Bomba records” diską, skambėjusį įvairiose Lietuvos radijo stotyse.

2004-aisiais Virus J remiksuoja Andriaus Mamontovo kūrinį „Spalvoti sapnai”. Sati išleido albumą „Meilės paslaptis”, į kurį įtrauktas jos kūrinio „Loving soul” Virus J remiksas. Virus J su kolega DJ Grasso sukūrė naują DJ komandą – „Night-Shift”. Įrašytas pirmasis Virus J vaizdo klipas „Deeper”.

Atsiuntė plokštelę

DJ Sun paklaustas, kaip susipažino su Virus J, atsakė: „Jis atsiuntė kompaktinę plokštelę laidai „Mix”, o tiksliau rubrikai „Hot Mix”, kurioje buvo įrašytas jo „miksas” bei keletas kūrinių. Perklausęs keletą kartų Justino darbus pagalvojau, kad reikia padėti šiam talentingam žmogui išplaukti į pasaulinę šokių muzikos sceną. Šis vaikinas turi išskirtinę klausą bei supratimą apie muziką”.

Iš keturių išsiųstų kūrinių „Distraekt” įrašų kompanijai buvo atrinkti du „progressive house” stiliaus kūriniai – ypač masyvūs ir sodriai skambantys. Vaikinai šmaikštaudami sako: „Juos suviliojo kūrinių pavadinimai „Get drunk” ir „Cocain”. Be abejo, kūrinius siuntėme ne šiaip sau, kad tik išbandytume savo sėkmę, daug kartų juos perklausėme ir nusprendėme, kad tai geriausia produkcija iš to, ką galime pasiūlyti šiai įrašų kompanijai.”

Kodėl būtent „Distraekt” kompanijai buvo išsiųsta muzika? Duetas vienareikšmiškai atsakė: „Piliavin & Zimbardo labai susidomėjo mūsų kūryba po pirmos Sun & Fyzo plokštelės pasirodymo, tad nedvejodami nusiuntėme jiems kitus kurinius. Be to, tai yra jų stilių atitinkanti muzika”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.