Mato Menčinsko atminimui skirto simpoziumo jubiliejus

Vienas seniausiai organizuojamų Lietuvos dailininkų sąjungos Kauno skyriaus simpoziumų, skirtas skulptoriaus Mato Menčinsko atminimui, atšventė savo dešimtmetį.

1995 metais surengtas Ryšių ir telekomunikacijų muziejaus kieme ir Rotušės aikštėje, vėliau jis vis keitė savo vietas. Šio simpoziumo metu sukurtos skulptūros papuošė Zoologijos, Botanikos sodus, o dabar jau dveji metai vis pildo Linkuvos senelių pensiono skulptūrų parką.

Kodėl kauniečiai skulptoriai taip toli danginasi, negi negali simpoziumo tradicijų puoselėti čia pat, Kaune? „Savam kaime pranašu nebūsi, – mįslingai kalbėjo skulptūros simpoziumo, skirto M.Menčinskui, nuolatinis organizatorius Juozas Šlivinskas ir pridūrė: – Su žiemgaliečiais nebe pirmi metai draugauja kauniečiai grafikai, tapytojai, prieš dvejus metus kvietimo čia surengti savo kūrybinę stovyklą sulaukėme ir mes, skulptoriai”.

Tačiau gavusiems kvietimą atvykti į simpoziumo jubiliejui skirtą pikniką nereikėjo trenktis į Linkuvą – visų simpoziumo dalyvių, organizatorių ir kuratorių susibūrimas praėjusį sekmadienį surengtas čia pat, Zuikinėje, esančiose skulptoriaus Algimanto Šlapiko kūrybinėse dirbtuvėse.

Piknike netrūko nei užkandžių, nei vyno, nei kalbų apie bendrus būsimuosius projektus. Artimiausias jų – skulptūrose įamžinti Kačerginėje gyvenusius šviesuolius.

Žilvinė Petrauskaitė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.