Antstolis siekė užsidirbti iš svetimų milijonų

Buvęs Lietuvos antstolių rūmų prezidiumo pirmininkas Gintaras Matkevičius atsidūrė Specialiųjų tyrimų tarnybos ir Vilniaus apygardos prokuratūros akiratyje. Iš skolininkų išieškotus milijonus antstolis nepervedė į valstybinę mokesčių inspekciją, o sudaręs terminuoto indėlio sutartį, padėjo į banką.

„Piktnaudžiaudamas tarnybine padėtimi Matkevičius siekė turtinės naudos. Jis pasisavino didelės vertės svetimą turtą, akivaizdžiai demonstravo savo nuostatą nesilaikyti galiojančių norminių aktų bei nustatytos tvarkos. Manome, kad jis pažeidė antstolio priesaiką, diskreditavo valstybės tarnautojo vardą, sumenkino antstolio, kaip valstybės įgalioto asmens, autoritetą. Dėl to buvo padaryta didelė žala valstybės interesams”, – teigė Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Giedrius Danėlius.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos pareigūnai nustatė, kad 2003-2005 metais Matkevičius sudarė net vienuolika terminuotų indėlių sutarčių. Pagal jas antstolis iš depozitinės sąskaitos išieškotas, bet nepaskirstytas lėšas pervedė į kito banko sąskaitą. Manoma, kad antstolis gavo daugiau kaip 8 tūkst. litų palūkanų.

Dainius Sinkevičius

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.