Dėmesys vaikams – tik prieš rinkimus

Glostomos vaikų galvos – vaidyba

„Ekstra žinių” provokacija atskleidė tikrąjį politikų veidą. Pasirodo, kad per įvairias rinkimines kampanijas meilę ir rūpestį vaikams deklaruojantiems politikams iš tiesų vaikai visai nerūpi.

Todėl prieš rinkimus su vaikais bendraujantys bei šiems galvas glostantys politikai, atrodo, paprasčiausiai veidmainiauja.

Panašu, kad vaikai ir jų problemos seimūnams „dzin” dėl vienintelės priežasties – nepilnamečiai nėra rinkėjai, ir iš jų politikams naudos panašiai tiek, kiek iš ožio pieno.

Atsiliepė kas šeštas

„Ekstra žinių” korespondentė elektoriniu paštu nusiuntė laišką, kurį neva parašė penktokas iš Tauragės.

Laiškus išsiuntėme prieš rinkimus itin žmogiškąsias vertybes deklaravusioms ryškiausioms Lietuvos politikos žvaigždėms, taip pat kiek mažiau žinomiems politikams – iš viso 36 parlamentarams.

Atsakymų laukėme apie tris savaites.

Rezultatas buvo stulbinantis – į jį atsiliepė bei atsakymus atsiuntė tik šeši politikai. Dėmesį vaikui parodė konservatorės Rasa Juknevičienė ir Irena Degutienė, liberaldemokratė Marija Aušrinė Pavilionienė, liberalcentristai Saulius Lapėnas ir Petras Auštrevičius, eksliberaldemokratas Henrikas Žukauskas.

Politikos „šulai” nesivargino

Kiti 30 seimūnų į laišką atsakyti net simboliškai nesivargino.

Jonuko iš Tauragės laišką nusiuntėme tiek pirmą kartą į Seimą išrinktiems politikams, tiek politikos „grandams” – konservatoriui Andriui Kubiliui, socialdemokratui Česlovui Juršėnui, liberalcentristams Gintarui Steponavičiui, Kęstučiui Masiuliui.

Beje, įdomi detalė, jog Jonukui atsakyti nesiteikė nė vienas Darbo partijos atstovas – nei Loreta Graužinienė, nei Antanas Bosas.

Vaikas laukė patarimo

Penktokas, kurio laišką gavo seimūnai, prašė politikų pagalbos. Tačiau tai nebuvo prašymas padovanoti dviratį ar priimti įstatymą dėl prailgintų vasaros atostogų.

Jonukas rimtai dėstė, jog labai domisi politika ir ateityje norėtų krimsti politiko duoną. Tačiau jis niekaip negalįs apsispręsti, kokia partija jam arčiausiai širdies, ir pagaliau – kuo jos skiriasi?

„Galbūt galėtumėte man patarti, kokią partiją ateityje galėčiau rinktis ir kodėl? Kaip manote, ar galėčiau tapti jūsų partijos nariu?” – tokie Jonuko klausimai pasirodė parlamentarų elektroninio pašto dėžutėse.

Žukauskui kilo abejonių

Tik vienintelis politikas – H.Žukauskas – suabejojo, ar šį laišką tikrai parašė penktokas Jonukas. Mat laiškas jam pasirodė pernelyg protingas.

H.Žukauskas Jonukui pasiūlė susirašinėti ir toliau, klausti neaiškių dalykų, į kuriuos pažadėjo atsakyti.

Tuo tarpu I.Degutienė suraitė tokį sudėtingą atsakymą, kad penktokas Jonukas jo tikrai niekaip nesuprastų.

„Partijų skyrimas į kairiąsias ir dešiniąsias, tiesą sakant, yra sudėtinis dalykas, tačiau jis atspindi šių partijų skelbiamų vertybių santykį su valdžia. Dešiniosioms partijos svarbiausia yra laisvė, šios partijos akcentuoja, jog rinka (t.y. visa ekonominė sistema) turi būti kuo mažiau kontroliuojama valdžios”, – savo nukrypimą į dešinę visai nevaikiškai reklamavo I.Degutienė.

Politikė Jonuką pakvietė ateityje, jei jam priimtinos konservatorių nuostatos, papildyti šios partijos gretas.

Mazuronis: „Laiško negavau”

„Ekstra žinios” pakalbino kelis parlamentarus, kuriems nusispjauti į būsimus rinkėjus.

Libdemas Valentinas Mazuronis gynėsi jokio laiško nuo Jonuko negavęs: „O kaip jis tą laišką siuntė? Elektroniniu paštu? Nieko nemačiau”.

Politikas tikino savo pašto dėžutę tikrinantis nuolat: „Tačiau per savaitę žmonės parašo 2–3 laiškus, kur kas daugiau jų gaunu ne elektroniniu, o paprastu paštu”.

Steponavičius: „Pasidomėsiu”

Seimo narys G.Steponavičius taip pat sakė, kad tokio laiško jis neatsimena.

„Šiaip į 99 procentus laiškų atsakau. Vieni žmonės rašo siūlydami įstatymų pataisas, kiti – dėl buitinių problemų. Per dieną maždaug 3–4 laiškus gaunu”, – aiškino politikas.

Patikslinęs, kada maždaug Jonukas jam rašė, parlamentaras pažadėjo pasidomėti bei jam atsakyti.

Masiulis: „Neatsimenu”

Jokio Jonuko laiško teigė neatsimenąs ir seimūnas E.Masiulis.

„Kada jis rašė? Nepamenu, kad būčiau gavęs tokį laišką. Šiaip nepamenu, kad man kada nors vaikai rašytų. Rašė viena mokyklos bendruomenė, bet vaikas – lyg ir ne”, – kalbėjo E.Masiulis.

Politikas tikino, jog savo elektroninį paštą tikrina kiekvieną dieną.

Vėsaitė: „Trukdo komandiruotės”

Parlamentarė Birutė Vėsaitė „Ekstra žinioms” aiškino, kad kaip tik neseniai kažkokiems vaikams elektoriniu paštu ji atsakinėjo: „Bet ar tai buvo Jonukas iš Tauragės, tai net ir neatsimenu”.

Politikė tikino, kad į laiškus stengiasi atsakyti, tačiau gana dažnai būna komandiruotėse.

„Štai ir dabar esu Strasbūre. Žinot, kai po komandiruočių grįžtu, tai pašto dėžutėje kokius 600–700 laiškų randu. Į juos atsakyti fiziškai nepavyksta”, – tikino politikė.

Dėmesys – tik rinkėjams

Keista, kad Seimo nariai negauna tik vaikų laiškų. Mat maždaug prieš metus atliktas panašus „Ekstra žinių” eksperimentas parodė, kad suaugusiems rinkėjams politikai atrašo.

Tąkart redakciją seimūnams nusiuntė neva gyvenimo bėdų nukamuotos moters pagalbos šauksmą.

Iš maždaug 30 politikų tada atsakė daugiau negu pusė.

www.ekstrazinios.lt

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.