Kolūkietės skarelė – madingiausias ir ekstravagantiškiausias galvos apdangalas

Norint būti madingam nebūtina atėjus kiekvienam naujam sezonui šluoti parduotuvių lentynas. Tereikia vykusiai pasirinkti keletą svarbiausių aksesuarų. Jie iš tiesų daro stebuklus formuojant savitą stilių, kuriant savo įvaizdį. Tinkamai parinkta rankinė, kepurė ar šalis atnaujins ir jau pabodusius drabužius.

Kolūkietės skarelė

„Lietuvės nelabai žavisi galvos apdangalais, nors žiemos ir žvarbios. Tačiau būtent jiems tenka ne toks menkas vaidmuo kuriant stilių”,- sako Vilniaus kolegijos dėstytoja Daina Urniežienė. Jau seniai kepurės ir šalikai kuriami ne vien tam, kad atliktų apsaugos nuo šalčio funkciją. Jie vis dažniau atlieka stilingo aksesuaro vaidmenį.

D.Urniežienės teigimu, pats originaliausias ir ekstravagantiškiausias galvos apdangalas šį sezoną – kolūkietės skarelė. Ypač kai ji dėvima prie vakarinio ar klasikinio kostiumo. Tai rodo, kad tebėra madinga derinti įvairius, net ir labai skirtingus stilius.

Elegantišką kostiumėlį, mažą juodą suknelę ir prie jų derantį paltą vykusiai papildys skrybėlaitės. Jos gali būti pačių įvairiausių formų, ypač madingos, primenančios rusiškas, gausiai puoštos gėlėmis, dekoratyviniais elementais. Tebėra madingos papachos stiliaus kailinės kepurės.

Naujiena – tikros žvaigždės stilius, kuriamas pasitelkus į pagalbą juodą ar kitos tamsios spalvos skrybėlę labai plačiu, žemyn nuleistu, beveik uždengiančiu veidą kraštu. Jei prie jos užsidėsime dar ir akinius dideliais rėmeliais, tapsime panašios į aktorę Sofi Loren. „Kaip tik jos įvaizdis ir turimas galvoje”,- aiškina pašnekovė.

Tegyvuoja kepurė

Jaunimas gali rinktis sportinio stiliaus kepuraites: beretes, taip pat ir megztas, kepures su snapeliais iš odos, džinsinio audinio. Populiarios rusiško stiliaus ausinės kepurės, kitaip tariant, visos, kurios primena revoliucionierių laikus. Neprašausime pro šalį dėvėdamos įvairiausių etninių stilių kepurėles.

„Monton” drabužių rudens kolekcijas papildo ypač daug įvairių modelių novatoriškų kepurių. Jos gali būti medvilninės, megztos koriuku, blukintos kepuraitės. Populiarios galvos juostos, dryžuotos slidinėjimo kepuraitės, odinė piloto kepurė su nunešiotomis detalėmis, tinkanti ir moterims, ir vyrams. Kitas siūlomas modelis – griežtų formų kepuraitė su snapeliu, pasiūta iš blukinto džinsinio audinio arba tvido.

Ir šilta, ir gražu

Beliks prie galvos apdangalų pasirinkti originalų šaliką, skarelę ar šalį, kuris gali būti ir iš šilko, ir iš kailio. Lengvai ant kaklo užmestas kailinis šalikėlis yra tiesiog paskutinis mados klyksmas. Šalikų ir šalių šalia šio sezono naujausių drabužių kolekcijų yra siūlomas didžiulis pasirinkimas. Vieni labiau primena dirželius, tačiau daug sykių apvyniojus apie kaklą gal ir šildys. Jie gali būti ir megzti, ir medžiaginiai. Madingas ryškiaspalvis, dryžuotas ilgas megztas šalikas.

Šiemet kaip niekuomet populiarios ir megztos pelerinos, skraistės, puoštos įmantriais raštais bei kiauraraščiais, išmegztomis įvairiaspalvėmis gėlėmis.

Griežtos formos

„Šį sezoną madingas nedidelis, apvalus rankinukas trumpomis rankenomis, primenantis 1960-uosius metus”,- tikina D.Urniežienė. Rankinė šį rudenį tampa gan ryškiu aksesuaru ir tiesiogine prasme, nes prie tamsesnio rūbų spalvų spektro derinamos spalvotos rankinės. Jos dekoruojamos įvairiausiais puošybiniais elementais: karoliukais, grandinėlėmis ir panašiai, gal tik kiek santūriau nei vasaros kolekcijose.

Vis dar madingos primenančios gydytojo lagaminėlį, kelioninius krepšius rankinės, skirtos tiek vyrams, tiek moterims.

Rankinėmis prekiaujančios parduotuvės „Bags and more” vedėja Rima Burneikaitė sako, kad rudens ir žiemos rankinių kolekcijose tebejaučiamas vasaros dvelksmas. Tačiau ryškios oranžinės, rausvos ar salotinės spalvos rudenį bus prigesintos. Papuošimų – įvairių sagučių, sagtelių, kišenėlių, užtrauktukų – mažiau nei vasaros kolekcijose.

Vyrauja grubios faktūros oda. Ypač madinga krokodilo oda ar jos imitacija. Rankinės, skirtos kiekvienai dienai, yra gana didelės, kietos, turinčios griežtą geometrinę formą.

Oda su audiniu

Iš odos originalias rankines, rankinukus ir kitus aksesuarus kurianti dizainerė Irena Serapinienė sako, kad šiuo metu vyraujantis jų stilius – solidus santūrumas. Vartojama vis daugiau natūralių medžiagų. Dominuoja rudi, rausvi atspalviai – garstyčių, vyšninė, violetinė. I.Serapinienė išskiria kelias rankinių formų tendencijas: klasikinės, griežto stiliaus, puoštos metalo furnitūra ir minkštos, gerokai didesnės, su įvairiomis klostėmis.

„Šaltajam metų laikotarpiui skirtos rankinės gaminamos iš zomšos, veliūro, madinga kombinuoti odą su aksomu ar gobelenu. Tai odos dirbiniams suteikia šilumos, jaukumo, kurio taip trūksta žiemą”, – sako dizainerė. Ji siūlo prie rankinių derinti ir odines kepures – kaubojiškas skrybėles, kepuraites su snapeliu, primenančias skrybėlaites kepurėles, papuoštas gėlėmis.

Giedrė Budvytienė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Moterims su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.