Campus Europae konferencija „Tour de Europe”

Š. m. spalio 7 dieną, penktadienį, 14 val. Istorinėje Lietuvos Respublikos Prezidentūroje (Vilniaus g. 33) prasidės tarpuniversitetinių mainų programos Campus Europae konferencija „Tour de Europe”, kurią organizuoja Vytauto Didžiojo universiteto Studentų atstovybė.
Renginio dalyvius sveikins Vytauto Didžiojo universiteto rektorius prof. Vytautas Kaminskas, VDU tarptautinių ryšių prorektorius prof. Kęstutis Pukelis, Kauno miesto meras Arvydas Garbaravičius, Kauno miesto savivaldybės Švietimo ir kultūros komiteto pirmininkas Gediminas Budnikas ir LR Švietimo ir mokslo ministras Remigijus Motuzas.

Konferencijos metu susitiks 17 Europos universitetų (tarp jų ir Vytauto Didžiojo universiteto) studentai iš 16 šalių. Keliaudami po Europos universitetus, jie susipažįsta su šalies, į kurią atvyksta kultūra, pristato savo šalį, universitetą, mokymosi programą. Konferencijoje bus įrodinėjama, kad įmanoma pasiekti aukštą Europos studentų mobilumą.

Campus Europae programos tikslas – skatinti Europos kalbų mokymąsi ir mobilumą tarp valstybių. Studentai, dalyvaujantys šioje programoje, išvažiuoja mokytis į kitos šalies universitetą visiems metams. Vieną semestrą jie studijuoja anglų kalba, mokosi šalies, kurioje svečiuojasi, kalbos pagrindų, susipažįsta su jos kultūra, tradicijomis. Antrąjį pusmetį studentai, jau pramokę svetimą kalbą, klausosi paskaitų drauge su savo kolegomis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.