Klaipėdoje – neregėtos parašiutininkų varžybos

Savaitgalį uostamiestyje surengtos tikslinio nusileidimo parašiutu varžybos. Lietuvoje tokios varžybos startavo pirmą kartą, tačiau organizatoriai tikisi, jog tai tik pradžia tolesniam šios sporto šakos plėtojimui šalyje.

Šiose ekstremaliose varžybose dalyvavo 12 sportininkų iš Vilniaus, Kauno, Mažeikių ir Klaipėdos parašiutininkų klubų. Rungtynių organizatorius Viktoras Šišniauskas „Vakarų ekspresui” sakė, kad dalyviams specialių kriterijų atitikti nereikia.

„Čia varžosi entuziastai, visų jų patirtis nevienoda”, sakė jis.

Tarp dalyvių buvo ir iki tol šokusių parašiutu 88 kartus, ir dešimteriopai daugiau kartų. Su vyrais šiose varžybose varžėsi ir 2 merginos.

Varžybų taisyklės gana paprastos – laimi tas parašiutininkas, kuris iš 1200 metrų aukštyje skrendančio lėktuvo nusileis kuo arčiau pažymėto taikinio.

Parašiutininkai iš orlaivio šoko 3 kartus. Vyriausiasis varžybų teisėjas Algimantas Petreikis, kuris užima ir Lietuvos parašiutininkų federacijos prezidento postą sakė, kad Klaipėdoje dėl vėjuotų orų tokias varžybas rengti keblu.

„Tokiu oru sudėtinga valdyti parašiutą, todėl paklaida yra didesnė”, – sakė jis. Jis minėjo, kad pasaulyje jau kurį laiką vykstančių tokių varžybų metu parašiutininkų paklaidos yra kur kas mažesnės. Be to, Klaipėdoje varžęsi sportininkai iš lėktuvo šoko ne su tiksliniais parašiutais, kurie yra skirti tokioms varžyboms, o su greituminiais.

Tačiau federacijos prezidentas džiaugėsi, kad pirmosios varžybos jau įvyko.

Po visų bandymų paaiškėjo, kad arčiausiai taikinio parašiutu leidosi Darius Žvirgždinas. Bendra jo šuolių paklaida – tik 6 metrai. Antroje vietoje likęs Ruslanas Jusupovas nuo taikinio nuklydo 14,5 metro, trečias liko Aras Kučinskas. Jo paklaida – 20,7 metro.

Parašiutininkai liko patenkinti surengtomis varžybomis ir tvirtino būtinai dalyvausią kitose. Kai kurie nusiminė nespėję pasižvalgyti po Klaipėdos apylinkes iš paukščio skrydžio – buvo per daug sukoncentravę dėmesį į taikinį.

Valdas Pryšmantas

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.