Trapusis vyrų „aš”

Trapusis vyrų „aš” – labai mėgstama tema. Kartais išgirstame savo paskaitų dalyves aptarinėjančias šią tariamą vyrų silpnybę.

Teiginiu, kad vyrai turi trapų savąjį „aš”, norima pasakyti, jog iš tiesų jie yra kūdikiai ir negali savimi pasirūpinti. Tuo tvirtinama, kad vyrai nemoka išgirsti jūsų sakomos tiesos, kad jie nepajėgia prisipažinti klydę, nuolankiai elgiasi ar net dairosi pagalbos nežinodami, ką daryti.

Tokiu mitu tikėti pavojinga. O jei tai sau leisite, sugriausite draugystę. Tikėdama, kad vyrai silpni ir kad dėl to su jais reikia elgtis kaip su vaikais, atrodysite ir priekaištinga, ir teikianti malonę. Jūs pyksite, kad vyrai lyg kūdikiai, ir nuolaidžiausite elgdamasi su jais taip, lyg šie visiškai neįstengtų savimi pasirūpinti. Jūs visai pamiršite, kokią savo asmenybės dalį vyrai stato į pavojų, siekdami jūsų, ir elgsitės su jais šiurkščiai manydama, kad jie nesistengia taip kaip jūs.

Vyrui nėra nė menkiausios priežasties būti su moterimi, manančia, kad jis nevykėlis. Ar jūs norėtumėte būti su kuo nors, kas jus taip griežtai teistų? Mūsų paskaitų dalyviai vyrai dažniausiai skundžiasi dėl moterų nenuovokumo, kiek drąsos reikia vyrams, kad pasiryžtų jas vilioti.

Vyrai rizikuoja būti atstumti, kai jums sako „Labas”, kai pradeda pokalbį, kai flirtuoja, kai pakviečia jus į pasimatymą, kai stengiasi pirmą kartą pabučiuoti ir beveik kiekvieną meilinimosi akimirką. Vyrai mėgina ir mėgina, ir kiekvienas neišvengiamas atstūmimas yra smūgis jų esybei, kurį jie turi ištverti. Kad visa tai pakletų, vyro savasis „aš” turi būti neabejotinai stiprus.

Tai patiriantiems vyrams nepatinka girdėti apie „vyrišką silpnumą”. Jūs galite kurti puikią bendrystę su vyru ir viską sugadinti vieną sykį paminėjusi, kad vyrai silpni. Jis susiras kitą moterį, kuri įvertins jo riziką, o jūs vėl liksite viena.

Tiesa, kai kurie vyrai tikrai silpni. Bet tarp vyrų, kaip ir tarp moterų, pasitaiko įvairių gabumų žmonių. Svarbiausia, kad nuo šiol palaipsniui liautumėtės su vyrais elgtis kaip su silpnais kūdikiais. Jums abiem bus tik blogiau, jei su vyru elgsitės, tarytum jis būtų neįgalus. Jūsų santykiai su vyrais bus geresni, jei užuot žeminusi, gerbsite jų stiprųjį „aš”.

David Copeland, Ron Louis „Kaip sutarti su vyrais”, 29-31psl. Leidykla „Tyto alba”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Šeima ir namai su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.