Nuo bankroto saugo AMB vardas

Žymusis premjero Algirdo Brazausko žmonos Kristinos valdomas viešbutis „Crowne Plaza” – vėl dėmesio centre.

Opozicijos lyderis Andrius Kubilius įtaria, jog bendrovė „Mažeikių nafta” rusams gali būti perleista už „LUKoil” atstovų paramą Kristinos Brazauskienės verslui.

Konservatorių lyderis tvirtina turįs žinių, jog bendrovės „LUKoil Baltija” generalinio direktoriaus Ivano Paleičiko žmonos iki šiol valdytos sostinės viešbučio „Crowne Plaza” akcijos galėjo būti perleistos K.Brazauskienei.

A.Kubiliaus žiniomis, prieš keletą metų I.Paleičikas valdė dalį „Crowne Plaza” akcijų, tad bet kokiu atveju jo ir premjero privatūs interesai „labai panašūs ir kyla klausimas dėl interesų konflikto”.

Kol opozicija bando išsiaiškinti, kokie yra tikrieji Brazauskų šeimos verslo reikalai su „LUKoil Baltija” atstovais, „Ekstra žinios” prasiskverbė į garsųjį Kristinos viešbutį ir nutarė įsitikinti, kas tai per pastatas, dėl kurio verda tokios aistros.

Internete gerų žodžių nėra

Pirmas žingsnis – apsigyventi „Crowne Plaza” viešbutyje.

Prieš tai užmetus akį į užsieniečių atsiliepimus internete, pasirodė, jog ten galima gyventi tik iš bėdos.

Užsieniečiai tikina, kad penkių žvaigždučių viešbutyje „Crowne Plaza” tų penkių žvaigždučių nė su žiburiu nerasi.

Pirmiausia viešbutyje – pasipūtęs ir arogantiškas personalas, prastas aptarnavimas, prasti pusryčiai bei maži kambariai. Be to, papildomai reikia mokėti ir už automobilio pastatymą – už tai imami devyni eurai.

„Niekada nesirinkite šio viešbučio, jei neturite automobilio – be jo miesto centrą pasieksite sunkiai, nes viešbutis yra labai nepatogioje vietoje”, – internete atsiliepimus rašė užsieniečiai.

Visu tuo galėjo įsitikinti ir „Ekstra žinių” korespondentai.

Svečių – vos keli

Į „Crowne Plaza” atvykome jau vakare. Iš karto nustebino tai, kad didžiuliame 16 aukštų pastate „švietė” tik du langai. Panašu, kad viešbutis – tuščias. Iš ko gyvena Kristina?

Registratūroje mus sutikęs darbuotojas į svečius pasižiūrėjo nei šiaip, nei taip – nužvelgęs nuo galvos iki kojų, paprašė užpildyti svečio kortelę. Malonaus bendravimo – nė kvapo. Mus aptarnavęs vaikinas nesugebėjo išspausti net šykščios šypsenos.

Akivaizdu, kad šio viešbučio tarnautojai įpratę tik prie nuolat čia atvykstančių vyriausybinių delegacijų, kurios paprastai nukreipiamos į šį viešbutį, tad paprasti žmonės jiems – „dzin”.

Kambarys – lyg kišenė

Įžengiame į kišenės dydžio kambariuką. Jo paros kaina įspūdinga – 411 litų.

Nors rezervuodami kambarį telefonu buvome įspėję, jog gyvensime dviese, tačiau vonios reikmenys – rankšluostis, chalatas, muilas, šampūnas – tik vienam gyventojui.

Vonioje taip pat nėra raštelio su užrašu „dezinfekuota”, o tai penkių žvaigždučių viešbutyje – privaloma.

Be to, nors iš išorės kambarys atrodo sutvarkytas, tačiau ant paveikslo, taip pat ant prieškambaryje esančios spintos – sluoksnis dulkių.

Tiesa, Lietuvą svečiams kambaryje kažkodėl „pristato” dailininko Romano Borisovo paveikslas.

Kainos „kandžiojasi”

Kambaryje iš karto į akis krinta ant šaldytuvo pastatytas mineralinio vandens buteliukas – ant jo pakabinta ir kaina. 10 litų!

Minibaro kainos – taip pat ne pačios mažiausios. Tarkim, 50 gramų džino buteliukas kainuoja 19 litų, vyno – 22 litus.

Patiekalų, kuriuos siūloma atnešti į kambarį, kainos taip pat įspūdingos.

Škotiškas sumuštinis, pagamintas iš jautienos, keptų pomidorų, salotų lapų ir pievagrybių, kainuoja 24 litus, vištienos ir avokadų salotos – 18 litų.

Kylame į 16 aukšte esantį barą. Be mūsų čia – dar keli žmonės. Tuo tarpu restoranas, esantis pirmajame aukšte, visiškai tuščias – čia nė gyvos dvasios.

Nori į pirtį? Mokėk

Pasukame netoliese esančio sveikatingumo komplekso link. Tačiau paaiškėja, kad viešbučio gyventojams už sūkurinę vonią, baseiną bei pirtį papildomai teks pakloti dar 40 litų.

Šios paslaugos, anot darbuotojų, nemokamos tik nuo 6 iki 10 valandos ryto.

Tačiau toks laikas – ne itin tinkamas, mat jei pusryčiauji apie 9 valandą, nei į pirtį, nei į baseiną paprasčiausiai nespėsi.

Tuo tarpu ne vienas viešbutis šias paslaugas svečiams siūlo arba iš viso nemokamai, arba jomis klientai nemokamai gali naudotis iki vidurdienio.

Pusryčių meniu – juokingas

Įprasta, kad penkių žvaigždučių viešbutyje svečiams siūlomas įvairus pusryčių meniu – privalo būti gausus vaisių pasirinkimas, lašiša, šviežiai spaustos sultys.

Tačiau to nė su žiburiu nerasi „Crowne Plaza” viešbutyje. Meniu čia – skurdus ir net neprilygsta keturių žvaigždučių viešbučio pusryčių asortimentui.

Nei lašišos, nei šviežiai spaustų sulčių nebuvo. Šalti mėsos patiekalai – vos kelių rūšių, iš vaisių pavyko rasti tik arbūzą ir kivių. Vietoj šviežių salotų – rauginti agurkai ir pomidorai.

Daugelis indų kažkodėl iš viso buvo tušti.

Apgyvendina privalomai

Kalbama, kad K.Brazauskienės viešbutis jau seniai būtų atsidūręs ties bankroto riba, jei ne premjero A.Brazausko žodis.

Mat daugelio vyriausybinių delegacijų nariai kone privalomąja tvarka apgyvendinami čia. Dažnai čia vyksta ir įvairios valstybinės konferencijos. Tai – pagrindinis pajamų šaltinis.

Tačiau „Crowne Plaza” viešbučiui gero vardo užsitarnauti nepavyksta – užsienio interneto tinklalapiuose skelbiamame populiariausių Vilniaus viešbučių dešimtuke jo iš viso nėra.

Kiek žvaigždučių iš tikrųjų?

„Ekstra žinios” išsiaiškino, kad K.Brazauskienės viešbutis iš tiesų yra tik keturių žvaigždučių.

Tačiau premjerienė ir toliau savo klientams akivaizdžiai meluoja – ant viešbučio puikuojasi penkios žvaigždutės. Kainos – taip pat kaip penkių žvaigždučių viešbutyje.

„Ekstra žinių” šaltinių teigimu, šiomis dienomis K.Brazauskienė jau kreipėsi į kvalifikacinę komisiją, prašydama jos viešbučiui skirti penkias žvaigždutes.

Spėjama, kad tai ir bus padaryta – nors aptarnavimas, maistas bei kambariai čia jokiu būdu neatitinka aukščiausio viešbučio lygio, tačiau komisijos nariai K.Brazauskienei tikrai neišdrįs pasakyti „ne”.
„Ekstra žinios”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.