Ukrainos premjeras vieši Maskvoje

Rusijos lyderiai penktadienį išvyniojo raudoną kilimą naujajam Ukrainos ministrui pirmininkui Jurijui Jechanurovui, taip pažymėdami atšilimą valstybių santykiuose, kuriuos aptemdė provakarietiškus lyderius į valdžią Kijeve atvedusi „oranžinė revoliucija”.

Televizijos reportažuose buvo matyti, kaip Rusijos ministras pirmininkas Michailas Fradkovas apsikabino naująjį Ukrainos premjerą. Apie laisvą atmosferą, kuri dažniausiai tvyro tik susitikimuose su artimiausiais Maskvos sąjungininkais, liudijo ir prezidento Vladimiro Putino pastabos.

„Mes, Rusijoje, tikimės, kad jūs galite padėti prezidentui suvienyti visuomenę ir įveikti neigiamas tendencijas Ukrainos ekonomikoje”, – V. Putinas sakė J. Jechanurovui.

Kremlius, per pernai vykusią prezidento rinkimų kampaniją rėmęs dabartinio šalies vadovo Viktoro Juščenkos varžovą, su palengvėjimu atsikvėpė, kai prezidentas iš vyriausybės vadovo posto atleido Juliją Timošenko, kuri buvo kaltinama mėginimais atitolinti Kijevą nuo Maskvos ir Rusijos verslininkų persekiojimu

2005-09-30 19:51

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.