Bandote pastoti? Gali padėti masažas…

Moksliškai nėra įrodyta, kad masažas padidina vaisingumą, tačiau bent jau vienas tyrimas parodė, kad rankos ant kūno gali sumažinti jūsų nerimo lygį. Kadangi stresas vaisingumui kenkia, visai įmanoma, kad streso mažinimas masažu teoriškai galėtų padidinti jūsų šansus pastoti.

Ilgalaikis bandymas pastoti gali būti stresinis. Laikui bėgant, chroniškas stresas gali neigiamai paveikti jūsų bandymus pastoti. Nors ryšys tarp streso ir vaisingumo nėra visiškai aiškus, manoma, kad didelis stresas dirgina smegenų dalį, atsakingą už hormonus. Dėl to smegenys gali nesuteikti impulso hormonams, kurie atsakingi užkiaušidžių informavimą, kada paleisti kiaušinėlį, taip atidėdamos ovuliaciją.

2004 sausį žurnale „International Journal of Neurosciences” publikuotoje studijoje tyrėjai stebėjo 36 sveikas moteris, kurioms buvo atliekami įvairių tipų masažai. Nors tyrėjai nesiaiškino, kaip masažas veikia vaisingumą, jie atrado, kad masažas žymiai sumažina stresą. Per 10 minučių seansą mokslininkai matavo savanorių streso lygį ir širdies veiklą, pasitelkdami aparatą, kuris rodo smegenų būklę, ir aparatą, kuris fiksuoja širdies plakimo skirtumus. Visoms masažuotoms moterims žymiai nukrito streso lygis. Ir gera naujiena yra ta, kad masažas buvo atliekamas tik 10 minučių, taigi, jei galite sau leisti visos valandos masažą, jis jums gali padėti atsipalaiduoti ir nusiraminti.

Tad norėdami pamiršti rūpesčius, gulkitės po šilta antklode, klausykitės raminančios muzikos ir paprašykite partnerio jus pamasažuoti.

Jei jūs vartojate brangias priemones vaisingumui pagerinti, jums gali būti nepriimtinas pinigų leidimas kam nors, kas tiesiogiai nesusiję su kiaušinėliais ir sperma. Tačiau bet retkarčiais padovanokite sau masažą. Atsipalaidavimas gerai paveiks visą jūsų kūną.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Moterims su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.