PAR gyventojas, sušėręs liūtui žmogų, nuteistas kalėti iki gyvos galvos

Baltasis Pietų Afrikos Respublikos (PAR) fermeris, apkaltintas vieno savo juodaodžio darbuotojo sušėrimu liūtams, nuteistas kalėti iki gyvos galvos. Šiuo nuosprendžiu teisėjas užbaigė rasinę bylą, kuri išryškino juodaodžių žemės ūkio darbuotojų išnaudojimo problemą šalyje.

Pietų Afrikos naujienų agentūra SAPA pranešė, kad ūkio savininkas Markas Skotas Kroslis (Mark Scott-Crossley) už grotų turės kalėti iki gyvos galvos, o juodaodis fermos darbuotojas Saimonas Matebula (Simon Mathebula) dėl savo vaidmens vykdant nužudymą nuteistas kalėti 15 metų, laikinai atidedant nuosprendžio vykdymą.

Šiurpus 41 metų fermos darbuotojo Nelsono Čisalės (Nelson Chisale) nužudymas sukėlė nepasitenkinimo bangą PAR, kurioje, praėjus daugiau nei dešimtmečiui po apartheido pabaigos, kai kurie baltieji fermeriai vis dar sulaukia kaltinimų dėl juodaodžių darbuotojų išnaudojimo.

Retų liūtų aptvare praėjusių metų pradžioje rasta N. Čisalės kaukolė, dalis kaulų ir pirštas.

Pernai teisme buvo paliudyta, kad N. Čisalė buvo užpultas tuo metu, kai buvo grįžęs susirinkti savo daiktų iš fermos, kurioje anksčiau dirbo. Teigiama, kad M. Skotas Kroslis nutaikė į savo auką ginklą ir liepė jam melstis. Prokurorai nustatė, kad po keleto valandų N. Čisalė buvo permestas per liūtų aptvaro tvorą. Skrodimas parodė, kad auka mirė dėl to, kad jį sudraskė liūtai.

Trečias fermos darbuotojas, siejamas su žmogžudyste, teisminio nagrinėjimo metu ėmė liudyti prieš likusius du kaltinamuosius.
2005-09-30 15:35

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.