Pilies teatras ieško daugiau narių

Klaipėdos pilies teatras pradėjo naujų narių atranką. Pirmadienį režisierius Alvydas Vizgirda susitiko su aktoriaus duonos suviliotais jaunuoliais.

Apie būsimą atranką skelbta apie porą savaičių, tačiau į pirmąjį susitikimą atėjo tik trys jaunuoliai. Skelbimai laikraščiuose ir universiteto stenduose buvo dar savaitę. Į antrąjį susitikimą su Pilies teatro režisieriumi atėjo septyni vaidinti norintys žmonės.

A.Vizgirda visų išsiklausinėjo, ką jie veikia, ką studijuoja, ar yra kur nors vaidinę, ką mėgsta skaityti, koks spektaklis labiausiai patiko. Į susitikimą atvyko daugiausiai Klaipėdos universiteto studentų, kurie mokosi žurnalistikos ir režisūros. Būti aktoriai panoro ir vienas moksleivis bei muzikos mokyklos pedagogė.

Pilies teatro įkūrėjas perspėjo, kad kalno pinigų negalės pasiūlyti. „Gal užteks buteliui alaus, na, dar ir antram, bet trečiam tai nelabai”, – sakė teatralas.

Režisierius paprašė susirinkusiųjų čia pat scenoje ką nors suvaidinti ar padeklamuoti. Ant scenos lipti ryžosi ne visi. Pamiršus žodžius, gelbėjo mokykloje daugybę kartų kartotas Maironio eilėraštis „Trakų pilis”.

A.Vizgirda uždavė namų darbų – iki kito susitikimo perskaityti Patriko Ziuskindo „Kvepalus”, Alesandro Bariko „Novečentą” bei Judžino Jonesko „Nuplikusią dainininkę”.

„Labai noriu vaidinti. Norėjau studijuoti vaidybą, bet mama neleido sakydama, kad iš aktorystės neišgyvensiu. Bet mane tai labai traukia, todėl ir atėjau čia”, – dienraščiui sakė žurnalistikos studentė Irma. Jos kurso draugė Inga taip pat blaškėsi tarp dviejų profesijų – aktoriaus ir žurnalisto.

Režisierius A.Vizgirda po susitikimo tikino, kad dar nežinia, kas išaugs iš šios grupės – viskas priklausys nuo jų pačių. „Jei liktų tie, kurie šiandien buvo atėję, tai kas nors tikrai pavyktų. Teatrui reikia naujų pajėgų, mūsiškis tuo ir geras, kad jame yra galimybė atsinaujinti”, – tvirtino režisierius. Jis tikino žinąs, kad jaunimas nori visko daug ir iš karto, todėl pradžioje jiems siūlys trumpus improvizacijų etiudus. A.Vizgirda prasitarė, kad puoselėja planus pastatyti spektaklį su jaunais žmonėmis.

Aurelija Kripaitė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.