Granitiečiai rankinio Čempionų lygoje ugdys meistriškumą

Kauno komanda prestižinėse EHF varžybose išmėgins jėgas su pajėgiais Prancūzijos, Vokietijos bei Čekijos klubais

Rytoj daugkartinis Lietuvos čempionas Kauno „Granitas-Karys” pradės pagrindines Europos rankinio federacijos (EHF) čempionų lygos varžybas.

Kauniečiai H grupėje susitiks su Prancūzijos vicečempionais – Paryžiaus „Paris Handball” klubo rankininkais, kurių gretose yra ir buvęs granitietis Nerijus Atajevas.

Televizijos mačais nesusidomėjo

„Granitas-Karys” su prancūzais rungtyniaus Alytaus sporto rūmuose, nes Kauno sporto halėje šį savaitgalį vyks anksčiau suplanuotos sportinių šokių varžybos.

Kitus du mačus – su Karvinos „HC Banik” (Čekija) bei Flensburgo „Handewitt” (Vokietija) ekipomis – Lietuvos rankinio čempionai žais jau Halėje.

„Šį sezoną Europos rankinio federacija dar daugiau dėmesio skiria Čempionų lygos rinkodarai – televizijos transliacijoms, reklamai, todėl keliami dideli reikalavimai ir salėms, kuriose vyks rungtynės.

Deja, mums nepavyko susitarti nė su viena šalies TV kompanija.

Be to, vien su savo kukliu biudžetu vargu ar išsiversime: reikės nuomoti Halę, taip pat teks EHF sumokėti nemažą – beveik 13 tūkstančių litų – starto mokestį, todėl viliamės, kad Kauno miesto valdžia, į kurią jau kreipėmės paramos, atsižvelgs į tai.

Juk rankininkai, kaip ir kitų sporto šakų atstovai, jau kelis dešimtmečius deramai reprezentuoja miestą tarptautinėje arenoje”, – „Kauno dienai” sakė kauniečių klubo direktorius Algis Mikučionis.

Grupėje stengsis nelikti ketvirti

Granitiečių vyriausiasis treneris Valdemaras Novickis, dalydamasis mintimis apie komandos tikslus Čempionų lygoje, teigė, jog mačai su labiau patyrusiais ir pajėgiais varžovais jaunai Kauno ekipai bus gera meistriškumo mokykla.

„Realiai vertiname savo jėgas: Prancūzijos, Čekijos ir Vokietijos klubai yra aukštesnio lygio nei atrankos varžybų konkurentas iš Belgijos „HC Tongeren”. Mesime jiems kovingą iššūkį ir stengsimės garbingai pasipriešinti. Savo auklėtinių pasirodymą sėkmingu pavadinsiu tuo atveju, jei grupėje mums pavyks užimti bent trečiąją vietą”, – tvirtino olimpinis čempionas.

Pasak V.Novickio, „Paris Handball” pirmiausiai išsiskiria aktyvia gynyba. „Prancūzijos čempionate ši komanda praleidžia mažiausiai įvarčių. Jos žaidėjų ūgio vidurkis – 190 cm. Per treniruotes kuriame tokius žaidimo modelius, kad mūsų rankininkai lengviau rastų spragų paryžiečių užtvarose”, – aiškino treneris.

Vienas Paryžiaus ekipos lyderių – Prancūzijos rinktinės narys, 2001 m. pasaulio čempionas bei 2003 ir 2005 m. planetos pirmenybių prizininkas Olivjė Žiro. Nacionalinei komandai taip pat atstovavo Frederikas Luji ir Sebastjenas Monginas. Be N.Atajevo, „Paris Handball” gretose yra dar du legionieriai – alžyrietis Belgačemas Filahas ir lenkas Robertas Lisas.

Lietuvoje – dvi stovyklos

Lietuvos rankinio čempionai šį sezoną išmėgins jėgas ir kitose tarptautinėse varžybose – Baltijos lygos čempionate.

Jame dalyvaus Rusijos, Baltarusijos, Estijos, Latvijos klubai bei dar viena mūsų šalies ekipa – Vilniaus „VPU Šviesa-Savanoris”. Pirmasis Baltijos lygos pirmenybių turas bus surengtas Kaune spalio 28-30 dienomis.

Kol kas neaišku, kada prasidės mūsų šalies vyrų rankinio lygos čempionatas.

„Gali būti, jog vyks dvejos varžybos – Rankinio lygos klubų asociacijos ir Lietuvos rankinio federacijos (LRF) pirmenybės.

Asociacijos narėmis yra penkios komandos – Kauno „Granitas-Karys” ir „Lūšis-Akademikas”, Šiaulių „Universitetas”, Klaipėdos „Dragūnas” bei sostinės „VPU Šviesa-Savanoris”, o dalyvauti LRF čempionate rengiasi keturios ekipos – Panevėžio „Viking-Malt”, Alytaus „Vilkai-Almeida”, sostinės „Vilnius” bei Kauno „LKKA-Teledema”. Kelis pagrindinius žaidėjus praradusi Varėnos „Ūla” planuoja žaisti pirmojoje lygoje.

Asociaciją įkūrėme, nes mūsų netenkino tai, kaip federacija rūpinasi nacionaliniu čempionatu. Patys klubai jį surengtų geriau, tačiau yra manančiųjų kitaip. Be to, dabar ir LRF yra kamuojama finansinės bei valdymo krizės. Viliamės, kad situacija bus aiškesnė po spalio 25-osios, kai įvyks federacijos ataskaitų ir rinkimų konferencija”, – sakė A.Mikučionis.

Romas Poderys

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.