Pasimatymas su pajūrio Judaškinu

Kiek tarp žinomų Lietuvos drabužių modeliuotojų yra klaipėdiečių? Gal vienas kitas. Kada paskutinį kartą ką nors girdėjote apie drabužių kolekcijų pristatymą uostamiestyje? Pastaruoju metu – visiškas štilis.

Dvidešimt dvejų metų drabužių modeliuotojas klaipėdietis Denisas Objavinas spalio 7 dieną „Europos” viešbutyje pristatys 40 modelių kolekciją „Pasimatymas”.

Nuo ko pradėjai?

Mokydamasis „Pajūrio” vidurinėje mokykloje, žavėjausi kartingais. Paskui ši meilė peraugo į aistrą motociklui. Norėjau, kad jis būtų panašus į svajonių motociklą. Susiradau odos sėdynei aptraukti ir bagažinei pasisiūti, bet niekas to daryti nesiėmė. Tuomet varčiau laikraščius ieškodamas skelbimo, kur galėčiau pramokti siuvimo. Nuėjau į Nijolės Dubickienės siuvimo kursus…

N. Dubickienė: Mokytis siūti ryžtasi ateiti labai nedaug vaikinų. Ir labai retai kursus jie baigia. Denisas tuomet buvo vienuoliktokas, ir aš jį įkalbinėjau pirma baigti vidurinę. Vaikinui priminiau, kad bus mokomas pagal programą, kurioje yra ir raukinukai, ir klostelės. Perspėjimais neatkračiau, jis atkakliai kartojo „Man visko reikia”. Ir aš jam nusileidau.

Kaip suderinai mokslus vidurinėje su siuvimo kursais?

Mokykloje nebuvau pirmūnas, bet ir ne uodegoje vilkausi. Per viduriuką. O į kursus vakarais skrisdavau kaip ant sparnų, du kartus per savaitę. Artėjant abitūros egzaminams ir išleistuvių baliui, pats sau ryžausi ir išleistuvių kostiumą pasisiūti. Tik per išleistuves ir mokyklos direktorius, ir bendraklasiai sužinojo, kad esu pramokęs siūti. Direktorius, įteikdamas diplomą, mane pavadino Judaškinu…

Kur studijavai paskui?

Mano išleistuvių kostiumas tapo vizitine kortele, kai nuvažiavau stoti į Peterburgo aukštąją mados mokyklą. Kai išlaikiau egzaminus, pedagogai, apžiūrėję kostiumą, nusprendė, kad galiu eiti iš karto į antrąjį kursą. Jie stebėjosi, kad tiek siuvimo operacijų mane išmokė tik vienas žmogus.

Peterburge mane mokė 14 pedagogų. Tarp jų buvo ir Rusijos prezidento giminaitė Valentina Putina. Ji dėstė drabužių siuvimo technologiją.

Kokių dar garsių pavardžių yra Tavo biografijoje?

Buvusi manekenė Tatjana Michalkova (kino režisieriaus Nikitos Michalkovo žmona), įsteigusi labdaros fondą, į kelis savo renginius kvietė ir mane parodyti drabužių kolekcijas. Jas jau buvau rodęs Peterburge organizuotuose mados šou. Pastebėjo, įvertinto…

Kodėl likai Klaipėdoje? Nesulaukei perspektyvių pasiūlymų?

Man siūlė dirbti Kanadoje ir Prahoje. Apsvarstyti pasiūlymų grįžau į Klaipėdą. Čia mane ir atkalbėjo… Žmonės, kurie mane, kaip modeliuotoją, jau pažinojo, padėjo susirasti patalpas ir įsikurti čia. Į užsienius visada spėsiu. Kodėl nepabandžius Klaipėdoje?

O kur Tavo garsusis motociklas?

Teko parduoti. Sukurti kolekcijai reikia nemažai pinigų. Kainuoja medžiagos, avalynė, aksesuarai. Pagaliau reikia atsilyginti ir talkininkams. Tą pačią dieną, kai įdėjau skelbimą su motociklo nuotrauka internete, atsirado pirkėjas Ispanijoje. Dėl kainos nė kiek nesiderėjo. Pardaviau labai skaudančia širdimi. Ir dabar jo labai ilgiuosi…

Gražina Juodytė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.