Rekonstruotas baseinas – moderniausias šalyje

Vakar viešoji įstaiga Alytaus sporto ir rekreacijos centras miesto savivaldybės tarybos narius, įmonių vadovus pakvietė į rekonstruoto šio centro baseino atidarymą. Rekonstrukcija kainavo apie 2 mln. 500 tūkst. litų. Didžiąją dalį lėšų – 1 mln. 650 tūkst. litų – skyrė miesto savivaldybė, 250 tūkst. litų gauta iš Kūno kultūros ir sporto departamento. Europos Sąjungos 2002 metų PHARE Bendradarbiavimo abipus sienos iniciatyvinė programa Baltijos jūros regione, arba BAS programa, Sporto ir rekreacijos centro pateiktą baseino rekonstrukcijos projektą finansavo 670 tūkst. 46 litais.
Savivaldybė investavo daugiau kaip 5 mln. litų
Miesto mero Vytauto Kirkliausko teigimu, savivaldybė į Sporto ir rekreacijos centro rekonstrukciją nuo 2001 metų investavo daugiau kaip 5 mln. litų. Sutvarkytas statinio stogas, suremontuota 1500 žiūrovų salė, drabužinės, sanitariniai mazgai, įrengta 18 langelių pneumatinių ginklų šaudykla.
Pasak mero, 1977-aisiais statyti Sporto rūmai, dabar Sporto ir rekreacijos centras, kapitaliai neremontuoti, buvo prastos būklės, todėl net galvota juos parduoti: „Aš buvau ir esu įsitikinęs, kad šiuos rūmus reikia išnaudoti žmonių užimtumui”.
50 metrų 8 takelių baseinas taip pat neremontuotas nuo jo veiklos pradžios – daugiau kaip 20 metų. Būtinai reikėjo pertvarkyti vidines stogo konstrukcijas, įstatyti naujus langus, duris, pakeisti sienų apdailą, sutvarkyti sportininkų persirengimo patalpas, trenerių, medikų, varžybų sekretoriato kabinetus. Tai padaryta gavus PHARE 2002 BAS programos pinigų projektui „Turizmo plėtros skatinimas Alytaus ir Podlaskie (Lenkija) regionuose modernizuojant poilsio ir sporto infrastruktūrą Nr.6528901-01-01-0032”. Vykdant šį projektą dar sukurtas Sporto ir rekreacijos centro interneto tinklalapis, išleistas lankstinukas apie minimą įstaigą.

Lankytojai baseine laukiami nuo pirmadienio

Kaimyninės šalies projekto partnerės sportininkai dalyvavo atnaujintame baseine vakar prasidėjusiose tarptautinėse plaukimo varžybose „Alytus 2005”. Lenkų sportininkai ir toliau galės naudotis alytiškių baseinu. Kaip sakė Suvalkų miesto viceprezidentas Mariszas Klimczykas, Suvalkuose tokio baseino nėra, šis miestas neturi ir tokio didelio sporto komplekso kaip mūsų Sporto ir rekreacijos centras.
Kūno kultūros ir sporto departamento prie Vyriausybės generalinio direktoriaus pavaduotojo Evaldo Skyriaus teigimu, dabar Alytaus baseinas yra pats moderniausias šalyje, atitinka tarptautinius standartus. Vien šiuolaikinės ventiliacijos įrengimas kainavo apie 900 tūkst. litų, šiuos pinigus skyrė miesto savivaldybė. E.Skyrius žadėjo pasirūpinti, kad baseine atsirastų visi būtini elektronikos, vandens chloravimo įrenginiai, atsieisiantys kone 1 mln. litų.
Rekonstruotame baseine vyks ne tik tarptautinės plaukimo, bet ir vandensvydžio varžybos.
Nuo pirmadienio, spalio 3-iosios, baseinu galės naudotis visi norintieji. Vakar posėdžiavusi Alytaus miesto savivaldybės taryba patvirtino Sporto ir rekreacijos centro baseino paslaugų kainas. Pavyzdžiui, suaugusiesiems vienkartinis bilietas be pirties kainuos 5 litus, su pirtimi – 10 litų, 15-os užsiėmimų abonementas – atitinkamai 60 litų ir 99 litus; moksleiviams, jaunimui iki 18 metų, dieninių skyrių studentams – atitinkamai 4, 6, 40 ir 60 litų. Vyresni negu 65 metų žmonės ir vaikai iki 7 metų, lydimi suaugusiųjų, bus įleidžiami nemokamai. I ir II grupių neįgalieji darbo dienomis nuo 8 iki 12 val. baseinu galės naudotis taip pat nemokamai.
Darbo dienomis baseinas dirbs nuo 8 iki 21 val., šeštadieniais – nuo 8 iki 20 val., sekmadieniais – nuo 13 iki 20 val. Planuojama, kad baseinas per metus dirbs 9 mėnesius, vasarą, sumažėjus lankytojų, bus uždaromas.
Alma Mosteikaitė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.