20 VST milijonų – elektros pastočių valdymo sistemų diegimui

Energetikai stebina ne tik milijoninėmis investicijomis, bet ir moderniomis technologijomis. Vakarų bei Vidurio Lietuvoje elektros energiją skirstanti ir tiekianti akcinė bendrovė „VST” ketina ne tik rekonstruoti nusidėvėjusius tinklus, bet ir visuose įmonės skyriuose įdiegti modernią dispečerinio transformatorių pastočių valdymo sistemą.

Į valdymo sistemų diegimą per šiuos ir ateinančius metus VST bendrovė žada investuoti daugiau nei 20 milijonų litų. Bus atnaujintos Kauno ir įdiegtos Radviliškio, Plungės ir Šilalės elektros pastočių valdymo sistemos. Valdymo sistemos energetikams leis ne tik operatyviai aptikti ir pašalinti elektros tinklo gedimus, bet ir užtikrinti bendrovei priklausančių įrenginių apsaugą. Milijoninėmis investicijomis siekiama vykdyti klientams duotus įsipareigojimus – tiekti kokybišką elektros energiją.

Dispečerinio transformatorių pastočių valdymo sistema leidžia elektros tinklų būklę stebintiems dispečeriams nuolat sekti padėtį pastotėse ir kituose į sistemą įjungtuose objektuose. Teleinformacijos surinkimo ir perdavimo įrenginys, kuris montuojamas transformatorių pastotėje atlieka informacijos apie įrenginių būklę surinkimo, kaupimo ir perdavimo bei įrenginių valdymo funkciją. Įvykus net menkiausiam gedimui, sistema nedelsiant apie jį informuoja: „Įvykus gedimui dispečeris kompiuterio ekrane mato visą informaciją apie sugedusio įrenginio vietą ir būklę. Jie gali operatyviai reaguoti ir į įvykio vietą nedelsiant išsiųsti gedimų likvidavimo brigadas. Elektros energijos sutrikimas vartotojams atstatomas per maksimaliai trumpą laiką”, – sako akcinės bendrovės „VST” Telekomunikacijų skyriaus viršininkas Vytautas Jonaitis. Ši informacijos valdymo sistema leidžia automatiškai pašalinti nedidelius gedimus ir nevykstant į įvykio vietą.

Valdymo sistemų diegimo darbai turėtų prasidėti kitąmet. „Į valdymo sistemų diegimą per šiuos ir ateinančius metus VST bendrovė žada investuoti daugiau nei 20 milijonų litų. Tai ne maži pinigai, – sako akcinės bendrovės „VST” skyrių valdymo tarnybos direktorius A. Jurkonis. – Šiuo metu bendrovėje jau yra įdiegta 14 dispečerinio transformatorių pastočių valdymo sistemų. Klaipėdos regione reikėtų įdiegti 11, Šiaulių – 9 dispečerinio transformatorių pastočių valdymo sistemas. „Esame įsipareigoję savo klientams tiekti patikimą elektros energiją, be šių valdymo sistemų to pasiekti neįmanoma. Nenorime apgaudinėti savo klientų ir švaistytis tuščiais pažadais, tad darysime viską, kad tik kuo greičiau visų bendrovei priklausančių pastočių valdymas būtų modernizuotas ir elektros energija būtų tiekiama patikimiau.”, – tvirtina VST atstovas.

Kauno, Radviliškio, Plungės ir Šilalės elektros pastočių valdymo sistemų diegimo darbai turėtų būti pabaigti 2007-ųjų vasarą. Dispečerinio transformatorių pastočių valdymo sistema leis ne tik operatyviai aptikti ir pašalinti gedimus, bet ir užtikrinti bendrovei priklausančių įrenginių apsaugą. Jos pagalba bus paprasčiau gedimus aptikti miškingose vietovėse, kur vėjo išversti medžiai nutraukia laidus. Taip pat atlikti gedimų analizę ir imtis prevencinių priemonių užtikrinant patikimą elektros energijos tiekimą bendrovės klientams.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.