„Hansa gyvybės draudimas” siūlo investuoti į vaikų ateitį

Net 79 procentai Lietuvos gyventojų pripažįsta taupymo svarbą, – teigia „Hansabanko” grupės užsakymu atlikta apklausa (tyrimą atliko „TNS Gallup” 2005 metų vasarą). Kas ketvirtas gyventojas (25 proc.), pripažįstantis taupymo naudą, nurodė taupantis „ilgą laiką, siekiant aprūpinti ateitį”.

Iš tų, kurie mano, kad svarbu taupyti ilgą laiką, daugiausiai gyventojų – 62 proc. – tokiu būdu tikisi aprūpinti savo ateitį, ir net 39 proc. – beveik kas antras ilgą laiką taupantis žmogus – taupydamas pirmiausiai galvoja apie vaikų ateities užtikrinimą.
Atsižvelgdami į tyrimo duomenis, „Hansa gyvybės draudimo” ekspertai artimiausioje ateityje prognozuoja staigų investavimo produktų spurtą.

„Įvertindami tai, kaip gyventojai suvokia taupymo svarbą ir yra pasiryžę taupyti savo ir vaikų ateičiai, galime prognozuoti, kad prasideda investavimo produktų era. Ypač džiugina tai, kad gyventojai jau gali pagalvoti ne tik apie savo poreikių užtikrinimą artimiausiu metu, bet ir apie savo vaikų ateitį”, – sakė „Hansa gyvybės draudimo” pardavimų direktorius Mindaugas Jusius.

„Gyventojų rūpinimąsi savo atžalomis rodo ir tai, kad jie vis dažniau linkę apdrausti savo vaikus. Vien „Hansa gyvybės draudime” apdraustų vaikų (iki 10 metų amžiaus) per metus padaugėjo net 85 procentais”, – sakė M.Jusius.

Iki šiol siūlęs apdrausti vaikus tik tradiciniu Studijų draudimu arba parinkti papildomą draudimo apsaugą vaikams draudžiantis įprastu „suaugusiųjų” draudimu (arba nurodyti vaikus naudos gavėjais), nuo šiol „Hansa gyvybės draudimas” siūlys ir specialų „Vaiko investicinį draudimą”.

„Vaiko investicinis draudimas” – itin geras instrumentas tėveliams pademonstruoti savo atsakomybę ir rūpestį vaikais. Draudimui skiriami pinigai būtų investuojami ir kaupiami vaiko mokslams ar savarankiško gyvenimo pradžiai. Be to, tėvų mirties atveju įmokas toliau mokėtų „Hansa gyvybės draudimas”, o vaikas galėtų gauti pasirinkto dydžio našlaičio pensiją’, – sakė M.Jusius.

Pasak M.Jusiaus, „Hansa gyvybės draudimas” vienintelis Lietuvoje siūlo vaikų draudimą, kuris apima ir bendrovės įsipareigojimus toliau kaupti vaikams lėšas, jeigu jie netenka tėvų.

„Hansa gyvybės draudimo” siūlomas „Vaiko investicinis draudimas” leis pasirinkti vieną iš trijų galimų investavimo krypčių ir aktyviai investuoti vaiko ateičiai kaupiamas lėšas. Investavimo kryptis „Vaikas 1” į akcijas nukreips 30 proc. lėšų (70 proc. lėšų būtų skiriama obligacijoms), kryptyje „Vaikas 2” 60 proc. lėšų bus investuojama į akcijas, o kryptyje „Vaikas 3” – net 100 proc.

„Vaiko investicinis draudimas” taip pat leis tėvams pasinaudoti fizinių asmenų pajamų mokesčio lengvata. Viena draudimo sutartimi bus galima ne tik apdrausti abu tėvus, bet ir vaiką nuo nelaimingų atsitikimų.

„Vaiko investicinis draudimas” – išties lankstus instrumentas, leisiantis tėvams pagal savo poreikius suformuoti tam tikrą investavimo paslaugų ir draudiminių apsaugų portfelį konkretiems vaiko ir šeimos poreikiams”, – sakė M.Jusius.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.