„Žalgirio” legionieriai išsiskyrė rezultatyvumu

Naujajam sezonui Prancūzijoje besirengiantis Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionas Kauno „Žalgiris” nesėkme pradėjo draugiškų rungtynių ciklą. Nante kauniečiai tik po pratęsimo 90:91 (21:18, 16:18, 17:21, 27:24, 10:11) nusileido Vilerbano „Adecco-ASVEL” komandai.

Įspūdingai „Žalgirio” gretose rungtyniavo Tanoka Berdas, pelnęs 23 taškus ir atkovojęs 20 kamuolių. 17 taškų į varžovų krepšį ir rezultatyvius perdavimus atliko Redžis Frymenas. 13 taškų – Simono Serapino sąskaitoje, 11 pelnė Jonas Mačiulis, 10 – Eduardas Kota (3 rezultatyvūs perdavimai).

„Visada yra geriau vienu tašku laimėti nei pralaimėti. Įvertinant tai, kad komanda visos sudėties susirinko tik rungtynių dieną, o žaidėjų daiktai atkeliavo į areną likus mažiau nei valandai iki mačo, sužaidėme tikrai neblogai, – „Žalgirio” klubo interneto svetainėje įspūdžiais dalijosi treneris Gintaras Krapikas. – Rungtynės buvo atkaklios. Buvo momentų, kai varžovai nutolo 6-7 taškais, tačiau mūsiškiai žaidė ramiai ir neleido jiems įgyti didelės persvaros. Džiugino tai, jog įtikinamai laimėjome kovą dėl kamuolio”.

G.Krapikas gerai įvertino įžaidėjo E.Kota žaidimą.

„Per pastarąsias tris paras Edas daugiau laiko praleido lėktuvuose, traukiniuose ir autobusuose nei ant žemės, tačiau išėjęs į aikštelę jis parodė, ką sugeba. Tikimės, kad jo sportinė forma tik gerės”, – sakė treneris.

Kauniečių kelionė neapsiėjo be nuotykių. Atskridę lėktuvu į Paryžių, žaidėjai pasigedo savo lagaminų. Nesulaukę daiktų, jie buvo priversti apsilankyti sportinių batelių parduotuvėje, o aprangą skolintis iš turnyro šeimininkų.

Šiandien žalgiriečiai žais su „Cholet” ekipa, rytoj – su „Le Mans”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.