Krepšininkas Klivlende visą laiką skiria treniruotėms

NBA klubo „Cleveland Cavaliers” žaidėjas Martynas Andriuškevičius kol kas džiaugiasi savo karjeros posūkiais. 18-metis 218 cm ūgio krepšininkas dar nėra tikras, kad šį sezoną tikrai debiutuos NBA čempionate, tačiau neabejoja, kad jo pastangos nenueis veltui.

M.Andriuškevičius buvo grįžęs trims dienoms į Lietuvą sutvarkyti JAV vizos formalumų.

Svarbiausias darbas – treniruotis

M.Andriuškevičius šių metų NBA naujokų biržoje buvo pašauktas 44-uoju numeriu. Kaunietį pasirinkęs „Orlando Magic” netrukus teises į jį perleido „Cleveland Cavaliers” klubui, kuris su perspektyviu aukštaūgiu pasirašė dvejų metų sutartį.

– Martynai, kaip sekasi Klivlende?

– Kol kas viskas gerai, intensyviai treniruojuosi. Kartais dalyvauju rengiamose treniruočių stovyklose, kuriose daugiau stebimi laisvieji agentai, bet daugiausia dirbame krepšinio salėje. Nors pasirengimas sezonui oficialiai dar neprasidėjęs, treniruotėse dalyvauja visi „Cavaliers” specialistai, tarp jų – ir vyriausiasis treneris Maikas Braunas. Treniruojamės ne tik krepšinio salėje – vyksta fizinio pasirengimo pratybos treniruoklių salėje. Į treniruotę rytais išvažiuoju pusę aštuonių, o grįžtu apie pusę keturių po pietų. Jeigu vyksta dvi treniruotės, namo grįžtu dar vėliau.

Klivlende man labai patinka pats treniruočių procesas – kiekvieną dieną viskas vyksta kitaip, treneriai sugalvoja vis ką nors nauja ir įdomaus. Salėje stengiuosi praleisti kuo daugiau laiko.

L.Džeimso talentas padarė įspūdį

– Kokie žaidėjai dalyvauja „Cavaliers” treniruotėse?

– Aš, Žydrūnas Ilgauskas, Erikas Snou, dar keli. Pastaruoju metu dažnai į salę jau ateina Lebronas Džeimsas. Kol pasirengimas sezonui dar neprasidėjęs, žaidėjų treniruotėse nebūna daug. Bet šią savaitę, manau, po atostogų pasirodys dauguma krepšininkų, nes kitą savaitę jau prasidės pirmoji oficiali treniruočių stovykla.

– Kaip jaučiatės būdamas šalia NBA žvaigždės Lebrono Džeimso?

– Normaliai, juk jis toks pats žmogus. Be abejo, Lebrono talentas iškart juntamas, iki šiol iš arti nebuvo tekę matyti panašaus krepšininko. Jis turi labai savitų, tik jam būdingų judesių. Kai vienu metu turėjau kojos problemų, treneris mane leisdavo žaisti lengvojo krašto pozicijoje. Tuomet su Lebronu žaisdavome vienas prieš kitą. Jis puikus krepšininkas, aikštėje atiduodantis visą save.

Klubo priežiūra – labai griežta

– Kokios Jūsų galimybės patekti į pagrindinę „Cavaliers” sudėtį ir žaisti NBA čempionate?

– Kol kas nežinau. Bet tokių galimybių yra, nes vienas mano pozicijos krepšininkas šiuo metu gydosi traumą. O aš sportuoju, sekasi neblogai, treneriai tai mato. Todėl gali būti, kad liksiu „Cavaliers”, nors iš tiesų pernelyg nesureikšminsiu, jeigu debiutą NBA teks atidėti.

– Ar per keletą mėnesių JAV sustiprėjote fiziškai?

– Užsiauginau raumenų. Juk treniruoklių salėje mankštinuosi keturis penkis kartus per savaitę, todėl raumenys stiprėja. Viskas daroma taip, kad stiprėtų labiausiai reikalingos raumenų grupės.

– Vasarą turėjote traumų. Ar dabar jau esate sveikas?

– Taip, viskas gerai. Klube mane labai prižiūri, sakyčiau, net per daug. Turėjau truputį poilsio, todėl senokai taip gerai nesijaučiau, kaip dabar. Kūnas atsigavęs, sportinė forma nebloga.

Su lietuviais susitiko Niujorke

– Ar daug laiko kartu praleidžiate su „Cavaliers” vidurio puolėju Žydrūnu Ilgausku?

– Žydrūnas – suaugęs žmogus, turi šeimą, todėl jis negali viso laisvalaikio skirti man. Kartais susitinkame, pavakarieniaujame kartu, bet šiaip aš randu ką veikti Klivlende, nors laisvalaikio nėra daug. Daugiau bendrauju su keliais žaidėjais, su kuriais esu pažįstamas nuo vasaros.

– Ką išgirdote NBA naujokų seminare Niujorke?

– Suteikė labai daug informacijos, nors kai kas jau buvo žinoma. Pasakojo apie NBA gyvenimą, vidaus taisykles. Daug dėmesio skyrė finansiniams reikalams: kaip investuoti pinigus, kaip su jais elgtis, nes neretai būna, kad dideli pinigai susuka jauniems žaidėjams galvas. Kalbėjo ne tik apie pinigų, bet ir apie moterų keliamus pavojus – Amerikoje yra nemažai moterų, kurios specialiai suvilioja NBA žaidėjus, siekdamos pasipelnyti. Narkotikai NBA yra mažiau aktuali problema, išskyrus marihuanos rūkymą. Šiaip verta buvo paklausyti, kad nekartotume tų pačių klaidų.

Sunkiausia būdavo išsėdėti nuo ankstaus ryto iki vėlaus vakaro – vienuoliktos valandos – paskaitose. Per dieną būdavo tik kelios trumpos pertraukos.

– Tikriausiai buvote susitikę su Šarūnu Jasikevičiumi ir Linu Kleiza?

– Taip. Naktį, po paskaitų, viešbutyje eidavome pasportuoti kartu – į treniruoklių salę arba šalia esančią krepšinio aikštelę. Juk negalėjome šešias dienas nieko nedaryti, tik valgyti ir sėdėti.

Nuomoja butą Klivlendo centre

– Kaip įsikūrėte Klivlende?

– Nuomoju butą miesto centre. Kol neturėjau kontrakto, manimi rūpinosi klubas, o dabar jau turiu pats savimi pasirūpinti. Įsigijau didelį amerikietišką automobilį. Esu viskuo patenkintas. Turiu kur gyventi, galiu sportuoti – ko daugiau reikia?

– Ar jau gavote pirmąjį atlyginimą?

– Taip, pinigus jau pervedė, bet kol kas negaliu jais naudotis, kol nesusitvarkiau darbo vizos. Dėl šios priežasties ir teko trumpam grįžti į Lietuvą. Kai susitvarkysiu visus dokumentus, į Klivlendą atvyks ir mano draugė.

– Ar su miestu buvo laiko susipažinti?

– Jau viską apžiūrėjau. Klivlendas nėra didelis miestas, jo apžiūrėjimas neužėmė daug laiko. Už miesto, tiesą sakant, man labiau patiko. Bet kol kas pagyvensiu mieste, o vėliau bus matyti.

Dovilė Kamarauskienė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.