Į dar vieną pažadų žygį – su dovanų maišu

Palenkti rinkėjus į savo pusę geriausia ne kalbomis, o dovanomis. Šią strategiją jau ne kartą išmėginusi Darbo partija ketina ir toliau jos laikytis.

Darbo partijos įvaizdžio specialistai parengė agitacinės kelionės per Lietuvą planą ir viešųjų ryšių strategiją. Jos esmė – dovanų dalybos ne tik balso teisę turintiems asmenims, bet ir vaikams.

Taip pat smulkiai nurodoma, kaip partijos lyderiai susitikimų metu turi bendrauti su rinkėjais, vilioti juos vaišėmis, dovanomis bei koncertais. Taip pat aptariama, kaip partija savo propagandai galėtų pasinaudoti kiekviena svarbesne švente.

Pakeisti savo nuostatų politikų neprivertė net tai, jog rugsėjo 1-ąją Lietuvos mokyklose Darbo partijos surengtas dovanų dalybas pirmokams pasmerkė ir opozicija, ir Seimo etikos prievaizdai.

Norėdama ateityje užkirsti kelią tokiems reiškiniams, Vyriausioji rinkimų komisija ir speciali darbo grupė jau rengia įstatymo pataisas, kurios uždraustų dovanų rinkėjams dalybas, jų viliojimą vaišėmis bei nemokamais koncertais.

Agituoti – su gausia palyda

Į skandalus pavasarį įklimpusio Darbo partijos lyderio Viktoro Uspaskicho bėdos gerokai nusmukdė šios politinės jėgos reitingus.

Todėl dar vasarą partijos vadovybė sumanė surengti keliones per Lietuvą. Tikimasi, kad susitikimai su rinkėjais padės atgauti ankstesnes pozicijas.

Turo planai turėtų būti patvirtinti partijos prezidiumo posėdyje.

Partija ketina naudoti dar per Seimo rinkimų kampaniją išbandytą taktiką. Jos esmė – vilioti rinkėjus dovanomis ir renginiais, kuriuose svarbiausias veikėjas bus V.Uspaskichas.

Vedlį turėtų supti gausi palyda – partijos vietos skyriaus pirmininkas, kandidatai į savivaldybės tarybą, rajonui atstovaujantis Seimo narys, ministrai ir viceministrai.

Šie pareigūnai gaus specialią užduotį – kiekvienas turės susitikinėti su tikslinėmis grupėmis.

Visi veiksmai – suderinti

„Atvykus pirmininkui, išprovokuojama nusifotografuoti su juo ir pasakoma, kad skyrius nuotrauką pristatys asmeniškai.

Nusifotografavęs su 5-6 asmenimis pirmininkas eina į susitikimą su visuomene. Kitiems norintiems nusifotografuoti pasako, kad bus galima po susitikimo”, – taip skamba V.Uspaskicho bendravimo su rinkėjais planas.

Kiekvieną susitikimą turės vainikuoti koncertas ir vaišės: „Pasakoma, kad skyrius paruošė stalą, ir pasiūloma pasivaišinti.

Kvietimus asmeniškai išdalija skyrius, prieš susitikimą platindamas informaciją, siūlydamas žmonėms pabendrauti su Darbo partijos pirmininku prie arbatos”.

Agituotojų kelionės paskirstytos savaitės dienomis: „Pirmadieniais ir antradieniais važiuojama arčiau Vilniaus, ketvirtadieniais į Žemaitiją, penktadienį bei šeštadienį galima susitikti kaimiškuose rajonuose”.

Žvelgia toli į ateitį

Partijos ketverių metų viešųjų ryšių strategijoje numatoma, kad propagandos tikslais būtina panaudoti Naujuosius metus ir Kalėdas, taip pat Tarptautinę moters dieną, Motinos, Tėvo, Valentino dieną ir net Darbo partijos gimtadienį.

Balsuoti už V.Uspaskicho partiją taip pat puikiai tinka Sausio 13-oji, Vasario 16-oji, Kovo 11-oji, liepos 6-oji, įstojimo į Europos Sąjungą ir NATO datos, birželio 14-ąją minima Gedulo ir vilties diena bei lapkričio 1-ąją minima Visų šventųjų diena.

Rugsėjo 1-ąją partijos atstovai ketina dalyti dovanas pirmokams, o birželio 1-ąją – Tarptautinę vaikų gynimo dieną – įteikti balionų sergantiems vaikams.

Šiame dokumente taip pat numatoma, kad Darbo partija kels savo kandidatą kituose prezidento rinkimuose.

Piliečius vilios idėjomis

„Lietuvos rytas” pasidomėjo, ar ir kitos politinės organizacijos ketina patraukti į Lietuvą su dovanų maišais.

Socialdemokratai taip pat rengia panašų žygį, pavadintą „LSDP dienos”.

Tačiau Seimo frakcijos seniūnas Juozas Olekas „Lietuvos rytą” patikino, kad šių renginių metu dovanos tikrai nebus dalijamos.

Naujoji sąjunga šiuo metu taip pat pradėjo keliones po Lietuvą.

„Šių susitikimų metu aptarinėjame kitų metų biudžeto projektą. Gilinamės į žmonių pasiūlymus ir pageidavimus.

Kita tema yra tiesioginiai merų rinkimai”, – planus dėstė Naujosios sąjungos atsakingasis sekretorius Vaidas Pliusnis.

Seimo Valstiečių ir Naujosios demokratijos frakcijos seniūnė Aldona Staponkienė pareiškė, kad jos atstovaujama partija atsisakė dovanų dalybų rinkėjams: „Mes neužsiimame tokiais demaršais. Su rinkėjais bendraujame kitaip nei Darbo partija”.

Vytautas Bruveris

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.