Klaipėdos maketas traukė visų žvilgsnius

Parodos „Būsto ir aplinkos dienos Klaipėdoje” metu pirmą kartą buvo demonstruojamas uostamiesčio investicijų maketas, pagamintas šiemet Kanuose vykusiai tarptautinei nekilnojamojo turto parodai MIPIM-2005. Puikų Klaipėdos dizaino centro sukurtą maketą palankiai įvertino daugybė parodos lankytojų.

Klaipėdos miesto plėtros ir investicinių projektų dislokacijos maketas buvo specialiai pagamintas šių metų kovo 8-11 dienomis Kanuose vykusiai tarptautinei nekilnojamojo turto parodai MIPIM-05.

Pasak Klaipėdos ekonominės plėtros agentūros direktoriaus Raimundo Vaitiekūno, Kanuose mūsų miesto maketas sulaukė didelio dėmesio, lankytojų žvilgsnį traukė jo vizualinis išbaigtumas, patraukli estetinė forma, informatyvumas. Kanų parodos lankytojai negailėjo pagyros žodžių ir palankių vertinimų Klaipėdos dizainerių kūriniui.

Kad pasisekimas Kanuose nebuvo atsitiktinumas, liudijo maketo eksponavimas parodoje „Būsto ir aplinkos dienos Klaipėdoje”. Klaipėdos miesto savivaldybės stendas, kuriame buvo pristatomas maketas, buvo išskirtinio dėmesio centre. Šimtai įvairaus amžiaus parodos lankytojų ne tik ilgam užtrukdavo prie maketo ir atidžiai jį studijavo. Juos domino miesto plėtros planai, investiciniai projektai, naujos statybos įvairiose miesto vietose.

Žmonės galėjo akivaizdžiai pamatyti ir įvertinti miesto projektuotojų planus iš esmės pertvarkyti šiuo metu tuščią ir apleistą Vitės kvartalą, dešiniąją Danės upės krantinę, lankytojai domėjosi aukštybinių pastatų išdėstymo schema. Daugelį domino naujų gyvenamųjų namų ir kvartalų statybų vietos. Ne vienas lankytojas Klaipėdos maketą fotografavo, filmavo.

Parodos lankytojai teiravosi apie tolesnį maketo likimą. Daugeliui atrodė, kad jį verta ne tik nuolat demonstruoti kažkurioje žmonių ypač lankomoje vietoje, bet ir nuolat papildyti naujais projektais.

Andrius Juškevičius

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.