Per 10 metų „airBaltic” pervežė daugiau kaip 3 milijonus keleivių

SAS grupės oro bendrovė „airBaltic”, spalio 1 d. pažyminti 10 metų veiklos sukaktį, iš viso yra pervežusi daugiau nei tris milijonus keleivių arba beveik visus Lietuvos gyventojus. Per šį laiką oro bendrovė pasiūlė tiesioginius skrydžius 46 kryptimis Europoje ir išsiplėtė iš Rygos į Vilnių, kur pradėjo aktyvią veiklą.

„airBaltic” yra moderni ir dinamiška, nuolat besiplečianti regioninė oro bendrovė. Šiuo metu „airBaltic” yra didžiausia oro bendrovė Baltijos šalyse”, – teigė oro bendrovės prezidentas Bertolt Flick.

„2003 m. sėkmingai pristačius bilietų į vieną pusę kainodarą, sumažėjo bilietų kainos, o tai suteikė galimybę keliauti daugiau žmonių. Įdarbinusi daug aukštos kvalifikacijos specialistų oro bendrovė per 10 metų sukūrė 690 darbo vietų. 2005 m. pradžioje „airBaltic” baigė modernizuoti ir tobulinti lėktuvų parką. Šiuo metu oro bendrovė skraidina dviejų tipų lėktuvais. Tai Boeing 737 ir Fokker 50″, – pasakojo Bertolt Flick.

„Aš tikiu, kad „airBaltic” viršijo savo svajones ir, be mažiausios abejonės, yra lyderis Baltijos aviacijos rinkoje”, – sakė Janis Naglis, Latvijos privatizavimo agentūros direktorius 1994 – 2001 m. ir buvęs „airBaltic” valdybos narys. „airBaltic” yra labai gabi savo mamos SAS dukra ir nėra lengva pasakyti, ką labiau mėgsta keleiviai – mamą ar dukrą”, – juokaudamas pridūrė jis.

Nepaisant augančios konkurencijos oro rinkoje, „airBaltic” keleivių ir krypčių skaičius toliau didėja. Per pirmus aštuonis 2005 m. mėnesius 41,3 proc. Rygos oro uosto keleivių naudojosi „airBaltic” paslaugomis. „airBaltic” rinkos dalis Vilniaus oro uoste buvo 22,4 proc. „airBaltic” pervežamų keleivių skaičius per paskutinius aštuonis 2005 m. mėnesius išaugo 82 proc. Padidinti keleivių srautą padėjo bilietų į vieną pusę rinkodara, didelis „airBaltic” krypčių skaičius ir penkios naujos „airBaltic” kryptys iš Rygos į Stambulą, Sankt Peterburgą, Barseloną, Paryžių ir Odesą.

Oro bendrovės statistika rodo, kad per dešimt metų jos lėktuvai pakilo ir nusileido 99 tūkst. kartų, ore išbuvo 135 tūkst. valandų arba 15 metų. Jie nuskrido 70 mln. kilometrų, o tai sudaro 1747 skrydžius aplink pasaulį arba 182 skrydžius į Mėnulį.

AIR BALTIC CORPORATION (airBaltic) yra uždara akcinė bendrovė, įkurta 1995 metais. Pagrindiniam akcininkui Latvijos valstybei priklauso 52,6 proc., SAS – 47,2 proc. akcijų. 2004 metais „airBaltic” pasiekė 51,6 mln. latų apyvartą bei aptarnavo 589,3 tūkst. 2003 m buvo aptarnauta daugiau nei 336 tūkst. keleivių. 2004 m. „airBaltic” pervežė 589 tūkst. keleivių. Šiuo metu „airBaltic” siūlo tiesioginius skrydžius iš dviejų Baltijos šalių sostinių – Vilniaus ir Rygos.
Iš Vilniaus „airBaltic” skraido į Berlyną, Dubliną, Hamburgą, Helsinkį, Kopenhagą, Londoną, Miuncheną, Oslą, Rygą, Vieną ir Taliną.
„airBaltic” iš Rygos skraido į Amsterdamą, Barseloną, Berlyną, Briuselį, Dubliną, Hamburgą, Helsinkį, Kelną, Kijevą, Kopenhagą, Londoną, Mančesterį, Milaną, Minską, Miuncheną, Maskvą, Odesą, Oslą, Paryžių, Stokholmą, Vieną, Stambulą, Sankt Peterburgą, Štutgartą, Taliną, Vilnių. Taip pat nuo rugsėjo mėnesį bendrovė keleivius iš Rygos skraidina į Liepoją.
Šiuo metu „airBaltic” keleivius skraidina septyniais „Boeing 737 – 500” ir septyniais „Fokker 50” lėktuvais.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.