Pirmieji stacionarūs greičio matuokliai užmiesčio keliuose – nuo spalio vidurio

Spalio viduryje eksperimento tvarka keliuose Vilnius -Kaunas – Klaipėda ir Vilnius – Utena bus įrengti pirmieji stacionarūs greičio matuokliai.

Susisiekimo ministro iniciatyva šių metų spalio mėnesį valstybinės reikšmės magistraliniuose keliuose A1 (Vilnius-Kaunas-Klaipėda) ir A14 (Vilnius-Utena)bus įrengti stacionarūs greičio matavimo prietaisai, kurie fiksuos leistiną greitį viršijančius vairuotojus ir jų automobilius. Prietaisu užfiksuoti duomenys bus teikiami Lietuvos policijos eismo priežiūros tarnybai.

Skelbiant konkursą dėl prietaisų įrengimo, Lietuvos automobilių kelių direkcija ypatingus reikalavimus kėlė fiksuojamų nuotraukų kokybei, nes nuotraukose turi būti gerai matomas ne tik automobilio numeris, bet ir vairuotojas. Vėliau fotografijos bus pridėtos prie ataskaitų apie pažeidimus ir taps pagrindu bausti greitį viršijusius vairuotojus.

Prietaisų įrengimas finansuojamas iš valstybinės Kelių priežiūros ir plėtros programos. Personalinė įmonė „Clavis”, laimėjusi konkursą dėl šių prietaisų įrengimo, turi spalio mėnesio antroje pusėje sumontuoti įrangą keliuose, kompiuterizuotas darbo vietas policijos įstaigose bei apmokyti policijos pareigūnus apdoroti gaunamus duomenis. Numatoma, kad šie stacionarūs greičio matuokliai eksperimento tvarka veiks vienerius metus.

Susisiekimo ministro Petro Čėsnos nuomone, greičio matuoklių įrengimą skatina teigiama kitų ES šalių patirtis, nes per didelis greitis yra viena pagrindinių skaudžių eismo įvykių šalies keliuose priežasčių. Pasak ministro, greičio matuoklių įrengimas avaringuose kelio ruožuose būtų daugiau drausminanti, o ne baudžiamoji priemonė. Tai padėtų mažinti skaudžių avarijų užmiesčio keliuose skaičių, leistų įgyvendinti ES šalių transporto ministrų 2003 m. spalio 23 d. Veronoje priimtą deklaraciją, raginančią iki 2010 metų perpus sumažinti avarijų ir jų aukų skaičių Europos keliuose.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , .

2 atsiliepimai į "Pirmieji stacionarūs greičio matuokliai užmiesčio keliuose – nuo spalio vidurio"

  1. JM

    Nukrapštys juos greitai tamsią gūdžią naktį…

  2. jonas

    Geriausia butu su karietomis vazineti kinkomomis arkliais.Nereiktu benzo neterstum gamtos ir greicio nevirsysi.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.