Klaipėda pripažinta turizmo srities lydere

Specialų padėkos raštą už indėlį į jūrinio turizmo propagavimą ir aktyvią veiklą vakar gavusi Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro (TIC) direktorė Romena Savickienė pasidžiaugė, kad galų gale visi prizai nebepasilieka sostinėje.

„Vadinasi mūsų regionas sparčiai žengia į priekį turizmo srityje ir mūsų turizmo potencialas kur kas didesnis, nei kituose regionuose”, – vakar važiuodama atsiimti apdovanojimų svarstė R. Savickienė.

Vakar, minint Pasaulinę turizmo dieną, į sostinę atsiimti specialių apdovanojimų buvo pakviesti Klaipėdos miesto meras Rimantas Taraškevičius ir TIC direktorė R. Savickienė. Tiesa, mero apdovanojimą paimti į sostinę vyko vicemeras Vidmantas Plečkaitis.

Valstybės turizmo departamento direktoriaus Alvičio Lukoševičiaus teigimu, R. Taraškevičiui padėkos raštas ir asmeninė premjero Algirdo Brazausko dovana įteikta už aktyvų darbą Klaipėdoje plėtojant jūrinį ir kruizinį turizmą.

R. Savickienei buvo įteiktas padėkos raštas ir asmeninė Ūkio ministro Kęstučio Daukšio dovana už informacinių paslaugų plėtrą bei aktyvų darbą, prisidedant prie jūrinio ir kruizinio turizmo plėtros.

Pernai iki rugsėjo 1 dienos uostamiestyje apsilankė apie 25,6 tūkst. turistų. O atitinkamu laikotarpiu šiemet šis skaičius išaugo iki beveik 38 tūkst. Šiemet Klaipėdoje apsilankė 61 kruizinis laivas, kuriais atplaukė apie 25 tūkst. turistų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.