Žydrūnas Savickas – pirmąkart pasaulio čempionas

Pasaulio galiūnų čempionate, pasibaigusiame sekmadienį, nugalėtoju tapo triskart iš eilės turnyro „Arnold’s Strongman” nugalėtojas bei Europos čempionas lietuvis Žydrūnas Savickas. Pasaulio čempionatas dvi dienas vyko Kanadoje, Kvebeko mieste.
Biržietis Ž.Savickas dar kartą įrodė, kad yra pasiekęs puikią sportinę formą ir pasiruošęs nugalėti visus varžovus. Kanadoje vykusiame pasaulio galiūnų čempionate lietuvis pirmą kartą per savo karjerą iškovojo pasaulio čempionato auksą. Liepos 15 dieną sportininkas šventė 30-ajį gimtadienį ir vos kelios dienos po jo „pasidovanojo” Europos čempiono titulą bei pagerino du pasaulio rekordus.

Pirmąsias keturias vietas Europos čempionate užėmę sportininkai užsitikrino vietą šiame pasaulio čempionate. Lietuva išsiuntė du sportininkus. Be minėtojo Ž.Savicko, vyko ir Vidas Blekaitis. Jau pirmą dieną Žydrūnas Savickas demonstravo, kad yra pasiruošęs nugalėti. Biržietis surinko 55 įskaitinius taškus ir 4 taškais lenkė antroje vietoje buvusį latvį Raimondą Bergmanį.

Antrąją turnyro dieną Žydrūnas dar kartą įrodė, kad yra stipriausias planetos žmogus, ir surinkęs 103 įskaitinius taškus bei pagerinęs tris pasaulio rekordus iškovojo čempiono titulą. Antrojoje vietoje likusį Vasilijų Virastiuką (Ukraina) lietuvis aplenkė 7 taškais. Ukrainos sportininkui nepasisekė apginti 2004 metais iškovoto čempiono titulo.

Kitas lietuvis Vidas Blekaitis pirmą čempionato dieną surinko 50,5 taško ir buvo trečias. Antrą dieną Lietuvos galiūnas pasirodė šiek tiek prasčiau, surinko 81,5 taško ir bendrojoje įskaitoje liko tik septintas. Čempionato bronzos medalį iškovojo rusas Michailas Kokliajevas (93,5 taško), ketvirtąją vietą pelnė estas Andrus Murumetas (86 taškai), penktas liko latvis Raimondas Bergmanis, surinkęs 84,5 taško.

Ž.Savickas dar nebuvo iškovojęs auksinio pasaulio čempionato medalio. Pastaruosius trejus metus vykusiuose pasaulio čempionatuose jam tekdavo sidabras. Šis sezonas Žydrūnui yra bene sėkmingiausias. Sportininką džiugina ne tik geri pasiekimai, bet ir tai, kad iki šiol jis nepatyrė traumų.
Tomas Gnižinskas

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.