Viano 4MATIC su nuolatine visų varančiųjų ratų pavara

Išskirtiniai naujojo su nuolatine visų varančiųjų ratų pavara Viano 4MATIC modelio bruožai – 4ETS traukos jėgos reguliavimo sistema vietoj diferencialų blokatorių, galimi du CDI dyzeliniai varikliai su taršą mažinančiu kietųjų dalelių filtru bei didėlė kėbulų ir įrangos derinių įvairovė.

UAB „Silberauto” vadovas Rimantas Stankevičius pabrėžia, kad šiame Viano 4MATIC modelio automobilyje patogiai bei saugiai jausis net ir aštuoni keleiviai važiuodami prastomis kelio ar oro sąlygomis. Nors Viano 4MATIC nėra tikrasis visureigis, su juo galima drąsiai važiuoti bekele. Vairuodamas šį automobilį net ir labai prastomis sąlygomis, kiekvienas vairuotojas jausis užtikrintai ir be vargo pasieks bet kurią kelionės vietą.

Viano 4MATIC turi nuolatinę visų varančiųjų ratų sistemą, kuri įprastomis važiavimo gera kelio danga sąlygomis paskirsto galią priekinei ir galinei ašims santykiu 35:65. Viano modelio su galiniais varančiaisiais ratais vairavimo privalumai Viano 4MATIC automobilyje ne tik išlaikomi, bet dar labiau sustiprinami. Viano 4MATIC skirstomoji dėžė yra tiesiogiai sujungta su pagrindine transmisija. Inžinieriai išlaikė ypatingą priekinės ašies pavaros kompaktiškumą, alyvos papildymo sistema tarnaus visą eksploatacijos laikotarpį. Priekinės ašies pavara kaip ir papildomi priekinės ašies varantieji velenai papildomos priežiūros nereikalauja.

Į ESP® integruota 4ETS traukos reguliavimo sistema atstoja diferencialo blokatorius

Vietoj diferencialų blokatorių Viano 4MATIC modelyje įrengta 4ETS traukos reguliavimo sistema, kuri sėkmingai naudojama Mercedes-Benz M-klasės ir kituose Mercedes-Benz 4MATIC automobiliuose.

Važiuojant slidžia kelio danga ir praradus sukibimą vienam ar daugiau ratų, 4ETS trumpais impulsais automatiškai stabdo prasisukantį (-čius) ratą (-us). Tokiu būdu didinamas sukimo momentas ir išlieka gera trauka. Šis automatinis stabdymas prilygsta poveikiui, kurį atlieka trys diferencialų blokatoriai. 4ETS yra integruota į standartiškai visuose Viano modeliuose įrengiamą elektroninę stabilumo programą (ESP®), kuri specialiai pritaikoma 4MATIC sistemai.

Du CDI dyzeliniai varikliai su taršą mažinančiu kietųjų dalelių filtru, automatinė pavarų dėžė

Viano 4MATIC siūlomas su vienu iš dviejų variklių – CDI 2.0 (80 kW/109 AG) ir CDI 2.2 (110 kW/150 AG). Šių variklių įspūdingas sukimo momentas ir atitinkama traukos jėga yra puikiai pritaikyti važiuojant sudėtingais kelio paviršiais. Kaip standartinės šešių pavarų mechaninės pavarų dėžės alternatyva siūloma penkių pavarų automatinė transmisija. Viano 4MATIC modeliuose įrengiamas taršą mažinantis kietųjų dalelių filtras. Be to, šie modeliai atitinka EU 4/III standartą, reglamentuojantį išmetamųjų teršalų kiekį.

Pagal eksploatacines ir kuro sąnaudas Viano 4MATIC modelis nuo Viano su galiniais varančiaisiais ratais skiriasi tik nežymiai. Pavyzdžiui, Viano CDI 2.2 4MATIC greitį nuo 0 iki 100 km/h išvysto per 14,7 sekundės ir gali pasiekti didžiausią 177 km/h greitį. Atsižvelgiant į eksploatacines automobilio savybes, jo dydį ir traukos jėgą, 9,6l/100 km vidutinės kuro sąnaudos yra nepaprastai geras rodiklis.

Viano 4MATIC automobilis pritaikytas vairuoti ne tik geru, įprastu keliu, bet ir bekele. Modelyje su trumpu tarpuašiniu atstumu ir trumpa iškyša, didžiausias tarpuašinis rampos kampas yra 19 laipsnių, tuo tarpu priekinis/galinis rampos kampai atitinkamai yra 20/28 laipsnių, o kelio prošvaisa yra apie 150 mm priekyje ir 210 mm gale. Be to, Viano 4MATIC automobiliu labai patogu važiuoti įkalne. Atsižvelgiant į variklio ir modelio derinį, važiavimo įkalne pajėgumas palyginus su tik galiniais ratais varomų modelių, Viano 4MATIC gali šoktelėti net 20-čia procentų.

Didelė kėbulų ir įrangos derinių įvairovė

Papildomas visų varančiųjų ratų sistemos svoris yra vos 80 kg, tad Viano 4MATIC siūlomas su nepakitusia bendrąja mase – 2,77 arba 2,94 t. Iš tikrųjų, Viano sėkmės raktas – tai įvairovė: dveji tarpuašiniai atstumai, trijų skirtingų ilgių modeliai, trys įrangos linijos – Fun, Trend ir Ambiente. Be to, Viano gali būti komplektuojamas kaip MARCO POLO specialus kelionėms pritaikytas automobilis.

UAB Silberauto

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.