Informacija apie Lietuvos kultūros renginius pasaulyje – jau ir mobiliajame telefone

Nuo šiol naujienas apie užsienyje vyksiančius Lietuvos kultūros renginius operatyviai bus galima rasti ir mobiliuoju telefonu. Sukūrus Lietuvos instituto tinklalapio WAP versiją, ši informacija adresu wap.li.lt prieinama lietuvių ir anglų kalba iš bet kurio pasaulio taško – tereiks turėti mobilųjį telefoną su WAP technologija.

„Užsienyje beveik kasdien vyksta Lietuvos kultūrą ir meną pristatantys renginiai, neretai per dieną jų įvyksta net keletas ar dar daugiau. Naujosios mobilios technologijos leis operatyviai ir išsamiai informuoti apie šiuos renginius. Aišku, naujienos visų pirma bus aktualiausios užsienio šalių gyventojams, kurie vis labiau pradeda domėtis Lietuva ir jos kultūra”, – sakė Lietuvos instituto direktorė dr. Karina Firkavičiūtė.

2002 metais Lietuvos instituto tinklalapyje www.li.lt startavusiame elektroniniame kalendoriuje siekiama sukaupti ir paskelbti kuo išsamesnę informaciją apie Lietuvos kultūros pristatymus užsienyje. K.Firkavičiūtės teigimu, šis kalendorius – unikalus duomenų bankas Lietuvoje: viename interneto tinklalapyje galima rasti išsamius anonsus apie Lietuvą užsienyje pristatančius kultūros renginius, susirasti kitą svarbią informaciją pagal įvairius paieškos kriterijus.

Pasak K.Firkavičiūtės, dabar visa ši www.li.lt informacija bus prieinama ir be kompiuterio – užteks prie interneto prisijungti mobiliuoju telefonu ir anonsus bus galima išvysti telefono ekrane. Beje, užsienyje WAP technologija jau keletą metų yra plačiai naudojama ieškant informacijos apie laisvalaikio renginius, todėl populiarėjančiai technologijai buvo pritaikytas ir Lietuvos instituto tinklalapis.

Šiuo metu elektroniniame www.li.lt kalendoriuje skelbiama apie renginius, vykusius ir vyksiančius daugiau nei 400 miestų beveik visuose pasaulio žemynuose. Jame jau galima rasti ir 2006 metų kultūros renginių anonsus.

Informaciją www.li.lt renginių kalendoriui teikia atsakingos Lietuvos Respublikos ministerijos, renginių organizatoriai, įvairių savivaldybių atstovai, užsienio institucijos ir išeivijos organizacijos.

Lietuva viena pirmųjų iš kaimyninių šalių pradėjo kurti vieningą kultūros renginių užsienyje duomenų bazę. Elektroninis www.li.lt kalendorius Lietuvos institute kuriamas vykdant programą „E-duomenų bankas”. Programos tikslas – skatinti pasikeitimo informacija procesus, talkinti Lietuvos atstovybėms užsienyje, inicijuoti ir spartinti įvairių organizacijų veiklos koordinaciją.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.