„Ranga IV”, „Hermis Capital” ir austrai į naują kvartalą Vilniuje ketina investuoti 1 mlrd. litų

Bendrovė „Ranga IV investicijos” kartu su partneriais – Lietuvos investicijų grupe „Hermis Capital” bei Austrijos „ECE European City Estates” – į naują gyvenamųjų namų kvartalą Vilniuje ketina investuoti 1 mlrd. litų, pirmadienį rašoma „Lietuvos ryto” priede „Būstas”.

Vienos didžiausių Lietuvos statybos bendrovių „Ranga IV” rinkodaros direktorė Dita Purlienė teigė, kad naujas kvartalas išsidėstys 99 hektarų teritorijoje tarp Gabijos ir Ukmergės gatvių.

Statybas ketinama pradėti dar šį rudenį. Planuojama, kad bendras visų pastatytų statinių plotas kvartale sieks apie 300 tūkst. kvadratinių metrų. Apie 30 proc. visos teritorijos bus skirta gyvenamiesiems namams, dar 30 proc. – prekybos centrams, mokykloms bei vaikų darželiams, poilsio objektams. Dar viename trečdalyje teritorijos bus plėtojama infrastruktūra.

Pasak D. Purlienės, šiuo metu teritorija yra visiškai tuščia. Verslininkai vien į žemės pirkimą bei infrastruktūros sutvarkymą ketina investuoti 100 mln. litų.

Iki 2007 metų pradžios planuojama investuoti apie 500 mln. litų ir pastatyti apie 2 tūkst. butų. Visą šį projektą planuojama įgyvendinti iki 2008 metų vasaros.

„Tikimės, kad pastačius daug butų ir nors iš dalies patenkinus paklausą, rinka susibalansuos. Pirkėjai turės galimybę rinktis, nebebus priversti griebti tai, kas yra siūloma, neatsižvelgiant nei į kainą, nei į kokybę”, – sakė D. Purlienė.

„Ranga IV” yra viena iš didžiausių statybos bendrovių Lietuvoje, pernai pasiekusi 153,4 mln. litų apyvartą. „Hermis Capital” valdo šaldytuvų gamybos bendrovę „Snaigė”, Norvegijos elektronikos bendrovę „Kitron” bei kitas įmones.

2005-09-26 07:30

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.