Su teisėjų pagalba ispanams pavyko prasimušti į pusfinalį

Pačiame dramatiškiausiame Europos čempionato ketvirtfinalyje Ispanijos krepšininkai po pratęsimo rezultatu 101:85 įveikė Kroatijos rinktinę ir pateko į pusfinalį, kur kovos su Vokietija. Tuo tarpu kroatai mače dėl 5-osios vietos kovos su lietuviais.

Visus du pirmuosius kėlinukus pirmavo kroatai, o ilsėtis komandos išėjo jiems esant priekyje 33:25. Trečiajame ketvirtyje ispanai pradėjo vytis varžovus ir kėlinuko viduryje juos pasivijo bei perėmė iniciatyvą į savo rankas. Netrukus Ispanija jau pirmavo 6 taškų skirtumu (53:47). Kėlinuką tritaškiu užbaigė ir sumažino deficitą iki 2 taškų R.Ukičius.

Ketvirtajame ketvirtyje nedideliu skirtumu dažniausiai pirmaudavo ispanai, tačiau likus 1:51 min. iki jo pabaigos, rezultatui esant lygiam, tritaškį pataikė M.Popovičius. Kiek vėliau F.Vasquezas išlygino rezultątą. Likus apie pusei minutės M.Tomas sumetė baudas ir padidino skirtumą iki 4 taškų, tačiau dėjimu atsakė F.Vasquezas. Likus 7 sekundėm, kroatams esant priekyje 3 taškais, J.C.Navarro pataikė tik vieną baudą, tačiau puolime kamuolį atkovojo jaunasis F.Vasquezas ir pataikė dvitaškį, o paskutinė kroatų ataka buvo nesėkminga.

Kroatai Ispanams sugebėjo priešintis tik pratęsimo pradžioje. Vėliau ispanai tvirtai perėmė iniciatyvą, varžovams nepalikdami jokių šansų. Pačioje susitikimo pabaigoje teisėjai kroatams skyrė kelias technines pražangas, o M.Popovičius buvo pašalintas iš aikštės.

Beje, Krepsinis.net korespondentui Belgrade pavyko sužinoti, jog M.Kasunas ir Z.Planiničius patyrė čiurnos traumas, todėl rungtyniavo atitinkamai tik 7:27 ir 10:26 min.

Atrodė, jog šiose rungtynėse teisėjai kroatams pražangas skyrė už nieką. Neįtikėtina, jog ispanai metė net 49 baudas, tuo tarpu jų varžovai – tik 12.

Nesustabdomas nugalėtojų gretose buvo J.C.Navarro, pelnęs net 36 taškus, F.Vasquezas – 26 (9 atk. kam., 3 blk.), J.Garbajosa – 14 (6 atk. kam.), J.Calderonas – 10 (5 atk. kam.).

Kroatų gretose rezultatyviausias buvo G.Giričekas – 17 taškų (8 atk. kam., 5 klaidos), R.Ukičius ir M.Popovičius (5 rez. perd.) – po 15, M.Mamičius ir M.Kasunas – po 8.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Su teisėjų pagalba ispanams pavyko prasimušti į pusfinalį"

  1. isiutes

    Reikia padovanoti kroatams pergale. Gaidys teisejas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.