Prabangusis Petras

Telieka graužtis nagus

Seimo narys P.Auštrevičius – tai liberalcentristų pinigai į balą.

Šios partijos lyderis Artūras Zuokas dabar turėtų graužtis nagus, regėdamas, kaip žmogus, į kurį buvo investuota ŠITIEK pinigų, dabar organizuoja perversmus partijoje.

Paskutinė naujiena – vakar buvo pakeistas liberalcentristų frakcijos Seime seniūnas Algis Čaplikas. Maištininkų statytiniu tapo Algis Kašėta.

Dešimties atskilėlių teigimu, frakcijai vadovauti turi ne A.Zuoką remiantis A.Čaplikas, bet koks nors neva neutralesnis kandidatas.

Partiečių žvilgsniai kaip į vieną iš pagrindinių perversmo organizatorių krypsta į P.Auštrevičių. Į tą patį Petrą, mėgstantį kalbėti apie moralią politiką.

„Prarijo” apvalias sumas

40 tūkstančių litų. Tokia suma prieš metus buvo investuota į kandidatą P.Auštrevičių.

Liberalcentristai puikiai prisimena, kaip už 3500 litų Petrui buvo išnuomotas limuzinas BMW. Partija ketino vežioti kandidatą solidžiu automobiliu „Peugeot”, bet Petras numojo ranka: „Ne lygis!”

Pačiam Petrui sumokėta 6500 litų vien už tai, kad jis paprašė nemokamų atostogų Vyriausybėje, kur tuo metu dirbo kancleriu.

Vien asmeniniu mobiliuoju telefonu Petras sugebėjo prakalbėti dar 1500 litų.

Dar 3000 litų išleista padengti visoms Petro kelionių išlaidoms.

900 litų – toks mėnesinis atlyginimas sumokėtas asmeniniam Petro vairuotojui.

Dar dviem P.Auštrevičiaus pagalbininkams sumokėtos premijos už darbą. Vienam 3000, kitam – 3500 litų.

O dar 18 tūkst. litų už paslaugas sumokėta P.Auštrevičiaus įvaizdį formavusiai komandai. Tiems, kas mokė tautą dainuoti „Už Petrą, už Petrą!”, kas reklamavo jį kaip jauną ir labai gražų kandidatą.

Netesėjo pažado

Akibrokštas, kurio taip pat dar niekas nepamiršo – sulaužytas Petro pažadas rinkimų kampanijos metu įstoti į liberalcentristų gretas.

Tai jis žadėjo padaryti paskutinę agitacijai skirtą dieną, baigiamojo koncerto metu. Bet į partiją Petras įstojo tik po rinkimų, kai šis žingsnis jau neturėjo reikšmės rezultatams.

Kai liberalcentristai paskaičiavo visas rinkimų išlaidas, paaiškėjo, kad finansuoti Petrui partija išleido net 20 procentų visų lėšų. Vadinasi, parama kitiems kandidatams buvo bent 20 kartų mažesnė.

Dėkingumas nebūdingas

Tačiau P.Auštrevičius dėkingumo liberalcentristams nejaučia. Iškalbingas pavyzdys – šis politikas vienintelis iš visos Seimo liberalcentristų frakcijos nevykdo valdybos sprendimo mokėti 3 proc. nuo savo algos sekretoriato išlaikymui.

Per mėnesį tam reikia skirti vos 134 litus, bet Petras neduoda nė lito. Todėl jam po kaklu dabar kabo 1254 litų skola už 9 mėnesius.

P.Auštrevičius į maištininkų gretas liberalcentristų partijoje dar įtraukė Eligijų Masiulį, europarlamentarą Eugenijų Gentvilą, Gintarą Steponavičių, Vytautą Čepą, Vytautą Grubliauską, Gintarą Šileikį, Raimundą Palaitį ir Dalią Teišerskytę.

„Ekstra žinios”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.